Gardusis slyvų pyragas - tokio skanaus dar nesate gaminę!

2019-08-21 Autorius Lithuanian in the USA

Gardusis slyvų pyragas - tokio skanaus dar nesate gaminę!
Šiam pyragui galima naudoti visokias Jūsų pamėgtas slyvas, tai gali būti tiek geltonos, tiek violetinės, tiek ir raudonos slyvos. Bet jeigu naudojamos slyvos labai rūgščios ant pyrago viršaus rekomenduočiau užberti daugiau rudojo cukraus. Mano pačios naudotos slyvos nebuvo rūgščios, bet tuo pačiu nebuvo ir itin saldžios, tai rudojo cukraus kiekis buvo pats tas. Iš recepte nurodytos porcijos galima kepti ir du apvalius pyragus, nebūtinai vieną stačiakampį.

Ingredientai

    • slyvos: 500 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
    • miltai: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • cukrus: trijų ketvirtadalių stiklinės
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    • kepimo milteliai: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilės ekstraktas)
    • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet slyvas perpjaukite perpus, išimkite kauliukus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada miltus sumaišyite su kepimo milteliais bei druska.
  5. 4. Sviestą su cukrumi išsukite mikseriu. Plakite maždaug 4 minutes, kol gausite vientisą masę. Tuomet vieną po kito įmuškite kiaušinius, plakite dar kelias minutes.
  6. 5. Sudėkite grietinę, vanilinį cukrų bei dar kartą išplakite.
  7. 6. Po to į tešlą dalimis įsijokite miltus ir maišykite, kol gausite vientisą masę, be gumuliukų. Tešla turi gautis tiršta.
  8. 7. Kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi (aš pati pyragą kepiau 28x9 cm stiklinėje kepimo formoje), supilkite tešlą, išlyginkite paviršių ir išdėliokite slyvų puseles. Apibarstykite ruduoju cukrumi.
  9. 8. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-55 minutes. Ar pyragas jau iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku - jeigu iš pyrago ištrauktas pagaliukas švarus, tada pyragas yra iškepęs, jeigu ne – pakepame šiek tiek ilgiau. Lepinkitės!
Gardusis slyvų pyragas - tokio skanaus dar nesate gaminę!
Kakavinis varškės pyragas "Rusiškas plėšytas"
(2)