Nuostabusis bostono pyragas - tiesiog negali nepavykti!

2019-11-02 Autorius WorldRecipes.lt

Nuostabusis bostono pyragas - tiesiog negali nepavykti!
Toks Bostono pyragas (Boston Cream Pie) vis dar yra itin populiarus už Atlanto nuo 19-o amžiaus pabaigos. Klasikinis variantas - tai 2 biskvito sluoksniai, kurie yra pertepti kremu arba pudingu, o viršus aplietas šokoladu. Viskas ganėtinai paprasta ir laiko patikrinta. Jeigu ingredientai kokybiški - tai ir skonių derinys nuostabus.

Ingredientai

    Pyragui:
    • miltai: 300 mililitrų (405D tipo)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 4 (dideli)
    • cukrus: 240 mililitrų
    • pienas: 120 mililitrų
    • beskonis aliejus: 80 mililitrų (naudojau rapsų)
    • vanilės ekstraktas: 1,5 arbatinio šaukštelio
    Pudingui:
    • pienas: 360 mililitrų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2 dideli (+ 2 tryniai)
    • cukrus: 120 mililitrų
    • kukurūzų krakmolas: 60 mililitrų
    • druska: žiupsnio
    Šokoladinei glazūrai:
    • kokybiškas šokoladas: 120 gramų (jokiu būdu ne konditerinio!)
    • riebi grietinėlė: 100 mililitrų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pudingui paruošti, truputį pašildome pieną bei vanilės ekstraktą puode.
  2. 2. Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų. Plakame, kol masė taps lengva bei puri.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet suberiame druską bei krakmolą. Dar kartą viską gerai išplakame.
  5. 4. Paskui įplakame ketvirtadalį pašildyto pieno; palaipsniui vis plakdamos supilame likusį pieną.
  6. 5. Po to viską supilame į puodą ir kaitiname ant mažos ugnies nuolatos plakdamos, kol masė taps tiršta (maždaug 10-15 minučių). Dirbame dėsningai bei aktyviai, kad nesusidarytų gumuliukų. Palaukiame, kol atvės.
  7. 6. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Paruošiame dvi apvalias kepimo formas (25 centimetrų skersmens).
  8. 7. Išsijotus miltus, kepimo miltelius ir druską suberiame į vieną dubenį.
  9. 8. Kitame inde kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, kol masė pabals. Tuomet įmaišome miltų mišinį.
  10. 9. Supilame pieną, aliejų, vanilės ekstraktą ir dar kartą viską gerai išplakame. Tešlą padaliname į dvi formas ir kepame maždaug 20 minučių.
  11. 10. Galite viską kepti vienoje formoje iškart, bet tuomet reiks biskvitą perpjauti pusiau - į dvi dalis.
  12. 11. Ant atvėsusio vieno pyrago lakšto užtepame sutirštėjusį bei atvėsusį pudingą. Ant viršaus uždedame kitą pyrago lakštą.
  13. 12. Glazūrai paruošti pašildome sutrupintą šokoladą, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir druską ant mažos ugnies, kol šokoladas ištirspsta ir masė tampa vientisa.
  14. 13. Palaukiame, kol šiek tiek atvės ir užpilame ant pyrago. Tradiciškai glazūra būna nuvarvėjusi taip, kaip jai pačiai patinka.
  15. 14. Pyragą idealiausia per visą naktį palaikome šaldytuve ir tada lepinamės!
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Šokoladinė cukinijų duona
(3)
Burnoje tirsptantis moliūgų pyragas be kiaušinių
(1)
Pyragas su rabarbarais ir aviečių uogiene
(3)