Trupininis pyragas su varške ir mėlynių uogiene

2024-05-06 Autorius WorldRecipes.lt

Trupininis pyragas su varške ir mėlynių uogiene
Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti senovinį trupininį pyragą su uogiene, kurį radau savo močiutės užrašuose. O šiandien sugalvojau, kad noriu jį kiek pakeisti pridedant varškės. Ir galiu drąsiai pasakyti, kad varškė čia labai tiko, tad ir šis receptas labai vertas viso Jūsų dėmesio. Drąsiai mėginkite. Nenusivilsite. :)

Beje, aš gaminau su mėlynių uogiene, bet čia puikiai tinka ir kitokia pamėgta uogienė - tik rekomenduoju rinktis kiek rūgštesnę.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 400 gramų
    • sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    Įdarui:
    • liesa varškė: 300 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 50 gramų
    • mėlynių uogienė: kelių šaukštų (tinka ir kitokia)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą supjaustome kubeliais, įberiame cukrų bei gerai permaišome.
  2. 2. Tuomet suberiame miltus bei kapojame tešlą arba ranka triname sviestą su miltais tol, kol gausis smulkučiai trupiniai, kažkas panašaus į miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada įmušame kiaušinį bei sumaišome, trupiniai turėtų jau lipti vienas prie kito, bet taip pat lengvai sutrupėti. Jeigu kiaušinio nepakako bei liko dalis miltų, kurie "nesusiriša" - galite įpilti truputį vandens (porą šaukštų). Tik reikia turėti omeny, kad reikalingi trupiniai, o ne vientisa tešla.
  5. 4. Po to išklojame kepimo formą su kepimo popieriumi.
  6. 5. Suberiame didžiąją dalį trupinių bei prispaudžiame juos ranka, kad suliptų. Galite padaryti bortelius.
  7. 6. Pasigaminame įdarą - sumaišome varškę su cukrumi bei kiaušiniu.
  8. 7. Į kepimo formą sudedame varškę, išlyginame bei užlašiname mėlynių uogienės.
  9. 8. Suberiame likusius trupinius.
  10. 9. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 40 minučių.
  11. 10. Pastebėjimas: Aš pati kepiau žemiausioje orkaitės padėtyje, kai įjungtas viršus plius apačia, kol viršus dailiai parudavo (40 minučių). Bet reiktų aišku atsižvelgti į naudojamos formos dydį (manoji buvo 20 centimetrų skersmens) bei turimos orkaitės ypatumus.
  12. 11. Pjaustome ir skanaujame!

Irena

Mano pats mylimiausias pyrago receptas. :)
Atsakyti
Drėgnas ir aromatingas morkų pyragas
(24)
Justės morkų pyragas su sūrio glaistu
(1)
Kokosinis pyragas su kefyru
(15)
Slyvų ir kriaušių pyragas
(1)