Šio pyrago receptą radau kažkada seniai viename angliškame portale, rekomenduoju išmėginti, kai tik prasideda slyvų sezonas! Saldus pagrindas su rūgščia viršunėle idealiai dera tarpusavyje, o dar tos traškios migdolų plokštelės..
Kepiau jau keletą kartų, vis nešdavausi eidama į svečius. Su ketvirtu kartu kepimo padariau išvadą, kad skaniau kai slyvų daugiau, pirmu kartu dėjau daug mažiau. Ir taip pat migdolų nepagailėjau.
Didžiausias privalumas šio pyrago yra ir tas, kad sviestas dedamas tirpintas, nereikia laikyti kambario temperatūroje.
Vandens pyliau šiek tiek daugiau, recepte įrašiau kiek, originaliame recepte pylė 2 valgomuosius šaukštus, man pasirodė pyragas minkštesnis kai dėjau daugiau vandens, gal tik sutapimas. Tad pamėginkite pasigaminti ir Jūs, nenusivilsite! :)
Laimutė
Atsakyti