citrinų ekstraktas: 1,5 arbatinio šaukštelio (nutarkuotas geltonas žievelės sluoksnis sumaišytas su trupučiu sulčių)
Užliejimui:
citrinos sultys: ketvirtadalio stiklinės (tinka ir apelsinų)
cukrus: trijų ketvirtadalių stiklinės
citrinų ekstraktas: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros, o 22x33 centimetrų dydžio kepimo skardą (arba 2 mažesnes, galite ir apvalias) ištepkite riebalais ir pabarstykite džiuvesėliais.
2. Tuomet dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas bei kepimo miltelius.
Reklama
3. Tada kitame dubenyje suplakite kiaušinius, aliejų, pieną bei citrinų ekstraktą. Pilktie viską į didįjį dubenį ir plakite mikseriu maždaug 60 sekundžių.
4. Po to tešlą pilkite į kepimo skardą (arba kelias) ir dėkite kepti maždaug 50-55 minutes, tikrinkite mediniu iešmeliu (ištrauktas iš pyrago vidurio, turi būti sausas).
5. Paskui iškepusį pyragą maždaug 10 minučių palikite kepimo skadoje, tuomet išimkite ir apliekite citrinų - cukraus plakiniu (kol tas 10 minučių pyragas vės, maišykite sultis su cukrumi ir ekstraktu). Kartais aš pati pyragą dar subadau mediniu pagaliuku prieš užpildama, kad geriau įsigertų. Užpilą liekite po truputį, padėdamos jam pasiskirstyti.
6. Pyragą skanaukite tik visiškai atvėsusį, geriau jau tik kitą dieną. Skanaus!