Trapios tešlos migdolinis pyragas su aviečių uogiene

2024-02-27 Autorius WorldRecipes.lt

Trapios tešlos migdolinis pyragas su aviečių uogiene
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėginusi paruošti su kokia kita. Visada renkuosi savo labiausiai pamėgtą. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti!;)

Aš šį kartą gamindama naudojau šiek tiek daugiau migdolų esencijos ir 23 centimetrų kepimo skardą, dėl to man prireikė ir kiek daugiau uogienės ir pyragas gavosi truputį žemesnis. Vis tiek labai labai skanus (skirtumo nepastebėjau, nuo to originalo), toks, kokį ir pamėgau vietinėse kavinėse, rekomenduoju ir Jums. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 175 gramų
    • šaltas sviestas: 75 gramų
    • šaltas vanduo: 2-3 valgomųjų šaukštų 
    Įdarui:
    • aviečių uogienė: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 125 gramų
    • smulkus cukrus: 125 gramų
    • malti migdolai: 125 gramų
    • kiaušiniai: 1 (suplaktas)
    • migdolų esencija: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • migdolų griežinėliai: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Inde pirštais maigydamos sumaišome miltus su sviestu iki smulkių trupinių. Supilame vandenį ir viska suminkome.
  2. 2. Ant truputį pamiltuoto paviršiaus iškočiojame tešlą ir išklojame 20 centimetrų kepimo skardą. Padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
  3. Reklama
  4. 3. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros (180 laipsnių su fenu).
  5. 4. Išklotą tešlą skardos paviršių padengiame folija ir užpildome pupomis. Kepame 15 minučių, tada nuimame pupas su folija ir dar kepame maždaug 5 minutes.
  6. 5. Įdaras: Iškeptą pagrindą ištepame aviečių uogiene.
  7. 6. Karščiui atspariame inde ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą, nukeliame nuo ugnies ir įmaišome cukrų.
  8. 7. Tada sudedame maltus migdolus, kiaušinį bei migdolų esenciją.
  9. 8. Viską gerai išmaišome ir supilame ant uogiene ištepto tešlos paviršiaus.
  10. 9. Išlyginame bei apibarstome migdolų griežinėliais.
  11. 10. Kepame maždaug 35 minutes. Jeigu migdolai pradeda per greitai skrusti, skardos paviršių galite apdengti folija. Lepinamės!
Trapios tešlos migdolinis pyragas su aviečių uogiene
Pyragas su rabarbarais ir aviečių uogiene
(3)