Bananų duona be pridėtinio cukraus ir miltų

2024-09-16 Autorius 5 produktai

Bananų duona be pridėtinio cukraus ir miltų
Bananų duona be pridėtinio cukraus ir miltų, yra sveikas ir skanus pasirinkimas tiems, kurie ieško natūraliai saldžių ir maistingų kepinių. Bananų duona savo saldumą gauna iš prinokusių bananų, kurie suteikia jai švelnios tekstūros ir natūralios saldžios natos. Avižinės kruopos, vietoj tradicinių kvietinių miltų, suteikia duonai švelniai riešutinį skonį ir daugiau skaidulų, dėl ko ji tampa dar maistingesnė.
Ši bananų duona puikiai tinka pusryčiams ar užkandžiui, o dėl savo sveikų ingredientų yra geras pasirinkimas tiek suaugusiems, tiek vaikams. Galima papildyti riešutais ar džiovintais vaisiais, kad pridėtų dar daugiau skonio ir tekstūros.

Redaktorės Vaidos komentaras - bananų duonos variacijų yra ne viena, manau todėl, kad tai yra toks paprastas desertas, turintis tiek daug skonio ir patinkantis daugeliui. Galima naudoti savo mėgstamiausią šokoladą, dėti riešutų ar uogų. 

Ingredientai

    • Bananai: 2 vnt. (labai gerai sunokę)
    • Riešutų kremas: 70g (kreminis)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Avižiniai dribsniai: 80 g 
    • Šokoladas: 100g (mėgstamas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bananus sutrinti šakute, įmušti kiaušinius, supilti riešutų kremą ir viską išmaišyti.
  2. 2. Maisto smulkintuvu susmulkinti avižinius dribsnius. Arba galima naudoti iškart smulkius.
  3. 3. Suberti smulkintus avižinius dribsnius į bananų masę ir viską gerai išmaišyti.
  4. 4. Peiliu susmulkinti šokoladą. Didžiąją dalį šokolado suberti į visą masę ir išmaišyti, likusią dalį atidėti puošybai.
  5. 5. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti visą masę. Viršų apibarstyti atidėtu šokoladu.
  6. 6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kepti apie 40 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
Bananų duona be pridėtinio cukraus ir miltų
Jogurtinis mėlynių pyragas
(1)