Trupininis pyragas su varške ir uogiene

2023-05-13 Autorius Kviečiu į virtuvę

Trupininis pyragas su varške ir uogiene
Šis trupininis pyragas su varške ir uogiene yra pagaminamas itin greitai (neskaitant kepimo laiko), dar šiltas itin skanu kabinti šaukštu su ledais, o atvėsęs sutvirtėja ir patogiau būna pjaustyti - ne taip trupa. Pačios mano didžiausios rekomendacijos dėl šio pyrago, jis tikrai vertas dėmesio! 

Aš šį pyragą kepiau apvalioje 24 centimetrų skersmens kepimo formoje, bet galima kepti ir stačiakampėje 20x30 centimetrų formoje.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 20 gabaliukų pyrago.

Ingredientai

    Varškės įdarui:
    • varškė: 500 gramų
    • cukrus: 0,5 stiklinės (100 gramų)
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    Tešlai:
    • miltai: 3 stiklinių (420 gramų)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • cukrus: 0,5 stiklinės (100 gramų)
    • šaltas sviestas: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • uogienė: ~450-500 gramų (naudoju obuolių ir aviečių uogienę)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Varškės įdaras: Varškę pertrinkite iki vientisos masės.
  2. 2. Tada sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir vanilės ekstraktu.
  3. Reklama
  4. 3. Jei norisi kiek greičiau ir nesinori trinti varškės per sietelį, varškės įdarui skirtus produktus sumaišome ir sutriname viską rankiniu smulkintuvu (aš dažniausiai taip ir darau).
  5. 4. Tešla: Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
  6. 5. Tada suberkite šalto sviesto kubelius, įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilės ekstraktą. Išmaišykite ir trinkite tarp pirštų, kol nelieka sausų miltų ir gaunate trupinius.
  7. 6. Du trečdalius trupinių suberkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Lengvai paspauskite delnais, šitaip suformuodami pagrindą.
  8. 7. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
  9. 8. Ant viršaus tolygiai paskirstykite varškės kremą, o ant jo - uogienę. Apibarstykite likusiais tešlos trupiniais.
  10. 9. Ant viršaus tolygiai paskirstykite varškės kremą, ant jo - uogienę. Apibarstykite likusiais tešlos trupiniais.
  11. 10. Atvėsinkite, išimkite iš kepimo indo, supjaustykite gabaliukais ir skanaukite!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau trupininių pyragų receptų rasite: Trupininiai pyragai.
Trupininis pyragas su varške ir uogiene

Rūta

Atrodo tai labai skaniai, būtinai reiks išsikepti ir pasilepinti su kavos puodeliu. :)
Atsakyti

Rasa

Jei su uogiene kam tiek cukraus ir tešloje, ir varškėje, ir uogienėje?
Atsakyti
Imbierinis sūrio pyragas su karamele
(1)
Slyvų ir kriaušių pyragas
(1)