Ravani - graikiškas pyragas

2020-05-30 Autorius Samčio užrašai

Ravani - graikiškas pyragas
Noriu pasidalinti receptu, kuris yra tarsi pyragas, bet toks paprastas, kad idealiai tinka ir pusryčiams. Būtinai rekomenduoju išmėginti, nes labai gera atrasti kažką naujo!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • semolina (manų miltai): 1 stiklinės
    • miltai: 1 stiklinės
    • cukrus: 0,5 stiklinės (jeigu mėgstate saldžiai, deda pilną stiklinės)
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 5
    • druska: žiupsnelio
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    Sirupui (originaliame recepte yra dedama visko dvigubai, bet man pasirodė per daug):
    • cukrus: 1 stiklinės 
    • vanuo: 1 stiklinės
    • sviestas: 2 šaukštų
    • citrinos sultys: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Pasiruoškite kepimo skardą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi iki vientisumo.
  5. 4. Supilkite pieną, dėkite vanilinį cukrų ir dar kartą gerai išplakite.
  6. 5. Suberkite sumaišytus likusius sausus produktus ir gerai išmaišykite.
  7. 6. Tada supilkite į kepimo skardą ir kepkite maždaug pusvalandį, kol gražiai pagels.
  8. 7. Sirupas: Į prikaistuvį dėkite sviestą ir kai jis ištirpsta, sudėkite likusius ingredientus.
  9. 8. Pavirkite maždaug 10 minučių, kol cukrus ištirpsta ir masė tampa vientisa.
  10. 9. Iškepusį pyragą subadykite mediniu smeigtuku ir sulaistykite sirupu. Lepinkitės!
  11. 10. Patarimas: Jeigu norisi, dar galite užberti cinamono.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Pyragas su rabarbarais ir aviečių uogiene
(3)
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)
Apverstas pyragas su persikais
(1)