Klasikinis šokoladinis tinginys su kondensuotu pienu

2024-09-01 Autorius WorldRecipes.lt

Klasikinis šokoladinis tinginys su kondensuotu pienu
Klasikinis šokoladinis tinginys – tai vienas mylimiausių desertų, žavintis savo paprastumu ir nepakartojamu skoniu. Saldus, šokoladinis ir švelniai traškus – toks yra tinginys, kurio skonis primena vaikystę. Šis desertas puikiai dera su puodeliu kavos ar arbatos ir tinka tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek šventiniam stalui. Subalansuotas sausainių ir kakavos derinys suteikia tinginiui išskirtinį skonį, kuris nepaliks abejingų. Idealus pasirinkimas tiems, kurie vertina nostalgiškus ir naminius desertus.

Redakcijos komentaras - jeigu tinginio masę prieš sukietėjant sudėsite į stačiakampę formą ir paskui patiekiant papuošite viršų - turėsite puikią saldaus stalo pažibą. 
Recepte nurodytas klasikinis receptas, kurį galima pritaikyti savo skoniui, įmaišant įvairių priedų, tokių kaip smulkinti riešutai, džiovinti vaisiai ir kt. 

Ingredientai

    • Sausainių: 450g (tokie kaip "Gaidelis")
    • Saldintas kondensuoto pienas: 1 skardinė (397 gramų)
    • Sviestas: 200g 
    • Kakava: 5 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainius sulaužyti kuo mažesniais gabalėliais ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Į puodą sudėti sviesti ir dėti ant vidutinės kaitros. Kai sviestas ištirps - supilti kondensuotą pieną. Maišant suberti kakavą, kad gautųsi šokoladinė masė.
  3. 3. Viską virti kelias minutes ir viską supilti ant smulkintų sausainių. Labai gerai viską išmaišyti, kad visi sausainiai būtų pasidengę sviesto mase.
  4. 4. Sausainių masę formuoti kaip norisi. Galima dėti į pailgą kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir padėti į šaldytuvą. Arba galima sudėti ant kepimo popieriaus lakšto ir, stipriai spaudžiant, suformuoti ritinį. Jį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą per naktį, kad pilnai sutvirtėtų.
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
(1)