Obuolių pyragas su bruknėmis

2024-02-16 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių pyragas su bruknėmis
Šis obuolių pyragas pyragas yra skirtas tiems, kurie nemėgsta itin saldžiai ir kuriems labai patinka švelni bruknių rūgštelė.

Dar vienas didžiulis šio pyrago pliusas - tešlos jame mažiau nei gaivaus ir labai skanaus įdaro.

Recepto autorius rekomenduoja pyragą valgyti dar šiltą su vaniliniais ledais. Bet man pačiai jis buvo labai skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Ir labai gardus net antrą dieną.

Patarimas: Pyragą geriausia kepti kepimo formoje su nuimamais kraštais, nes pyragas itin trapus. Mano pačios forma buvo neatsegamais kraštais, tai kol pyragą išėmiau, visas sulūžo bei aptrupėjo. Tai ir nuotraukose atrodo kiek nukentėjęs. Bet skonis nuo to visai nepakito.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sviestas: 100 gramų
    • miltai: 1-1,5 stiklinės
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • obuoliai: 3-4
    • bruknės: 1 stiklinės
    • rudas cukrus: 0,5 stiklinės
    • bulvių krakmolas: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus, cukrų bei šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą sukapojame. Tai padaryti labai paprasta tiesiog virtuviniu kombainu. Kai iš produktų pasidaro trupiniai, įpilame vandens ir išminkome tešlą (jeigu trūksta, galite įpilti dar vieną papildomą šaukštą vandens). Tešlą reikia palaikyti šaldytuve maždaug 30 minučių.
  2. 2. Po to tris ketvirtadalius tešlos iškočiojame ir įdedame į 24 centimetrų skersmens kepimo skardą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada obuolius nulupame bei supjaustome plonomis riekelėmis. Obuolius sudedame ant tešlos.
  5. 4. Tuomet ant obuolių sluoksnio tolygiai paskirstome bruknes (aš naudojau šaldytas).
  6. 5. Krakmolą bei cukrų sumaišome. Mišinį užbarstome ant bruknių sluoksnio.
  7. 6. Paskui likusią tešlą supjaustome juostelėmis bei išdėlioti ant pyrago (pyragą puošti galite ir kitu jūsų mėgstamu būdu).
  8. 7. Pyragą kepame maždaug 30-40 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kepimo laiką žiūrime individualiai, nes kiekviena orkaitė kepa skirtingai). Aš pati kepiau maždaug net 40–50 minučių, nes norėjau, kad bruknės subliukštų bei išleistų savo sultis.
  9. 8. Pjaustome ir skanaujame!