Šis trupininis pyragas su rikota ir uogomis šiek tiek primena keptą sūrio pyragą. Įdarą gaminau iš rikotos ir varškės. Jis buvo gana kremiškas, labiau jautėsi rikota nei varškė.
Tešla turėtų būti biri. Dalį trupinių suberiu į kepimo formos apačią ir pirštais suformuoju pyrago pagrindą ir šonus.
Pyrago įdaras buvo minkštas, bet ne per daug. Į jį nedėjau nei miltų, nei krakmolo. Rikota yra gana minkšta, bet biri varškė yra gana tvirta. Kai pyragą fotografavau, jis dar buvo ne visiškai atvėsęs, tad buvo dar gana minkštas. Atvėsęs sutvirtėjo. Iškeptą tortą reikia visiškai atvėsinti, o geriausia palaikyti per naktį šaldytuve.
Šio torto geriau neperkepti, nes trupiniai bus traškūs. Man labiau patinka, kai jei būna minkšti.
Šis trupininis pyragas su rikota yra vidutiniškai saldus.
Uogas naudojau šviežias. Jas sumaišiau su šaukšteliu krakmolo. Su šaldytomis uogomis netestavau, bet manau, kad irgi turėtų pavykti. Tik jos gali išleisti daugiau skysčio, todėl reikėtų dėti kiek daugiau krakmolo.
Pyragą laikyti šaldytuve.
Ernesta
Atsakyti