Degintas Baskų sūrio pyragas pagal Beatą

2024-06-18 Autorius Lucky Spoon

Degintas Baskų sūrio pyragas pagal Beatą
Tai tikrai kitoks sūrio pyragas, nei daugumai įprastas amerikietiškas cheesecake, bet jis tikrai vertas viso Jūsų dėmesio ir dėl savo nuostabios išvaizdos, skonio ir nesudėtingo gamybos būdo. Man skoniu jis itin artimas mūsų įprastam varškės apkepui, bet jo tekstūra glotnesnė.

Toks degintas baskų sūrio pyragas gali būti kepamas 35 minutes, tuomet vidus bus skystesnis, 40 minučių - tada bus ypač kreminis, ir 50-60 minučių, kad būtų tvirtas, bet vis tiek kreminis. Taip pat šį sūrio pyragą galite pagardinti vanile arba citrinos žievele. Įprastai jis yra kepamas su Philadelphia sūriu, bet galite mėginti ir su kremine varške ar maskarponės sūriu.

Ingredientai

    • kambario temperatūros Philadelphia sūris: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 7
    • cukrus: ~350 gramų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • riebi grietinėlė: 400 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia Philadelphia sūrį išmaišome su cukrumi ir kiaušiniais.
  2. 2. Tada pridedame miltų ir grietinėlės, viską sumaišome, galite rankiniu plakikliu, kombainu ar ranka, nėra didelio skirtumo, svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet ~20 centimetrų apvalią skardą išklojame su kepimo popieriumi ir supilame tešlą.
  5. tešla kepimo formoje su kepimo popieriumi
  6. 4. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  7. iškeptas baskų sūrio pyragas
  8. 5. Iškepęs šis pyragas vis dar būna "gyvas" judantis per vidurį, viršus gražiai apskrudęs, toks šokoladinis.
  9. degintas sūrio pyragas
  10. 6. Pyragą privaloma atvėsinti bent jau 3 valandas šaldytuve, o idealiausiu atveju per visą naktį. Skanaus!
  11. prapjautas baskių sūrio pyragas
Degintas Baskų sūrio pyragas pagal Beatą
Recepto autorius Lucky Spoon