kambario temperatūros tepamasis sūris: 800 gramų (naudotas Crème Bonjour)
riebi grietinėlė: 420 gramų (35-36%)
cukraus pudra: 150 gramų
"Oreo" sausainiai: 16
Pyrago apibarstymui:
"Oreo" sausainiai: 8
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių ištirpiname sviestą bei paliekame šiek tiek atvėsti.
2. Tada maisto kombainu iki trupinių susmulkiname pagrindui skirtus sausainius (su visu pertepimu). Į trupinius supilame išlydytą sviestą bei gerai išmaišome.
Reklama
3. Viską sudedame į pasiruoštą pyrago skardą bei gražiai, šiek tiek paspausdamos, padengiame visą dugną.
4. Pyrago skardą padedame į šaldytuvą.
5. Tuomet imamės kremo gamybos. Dideliame dubenyje su rankiniu plaktuvu išplakame tepamąjį sūrį su persijota cukraus pudra.
6. Kitame dubenyje iki standumo išplakame grietinėlę. Po to ją atsargiai įmaišome į sūrio masę.
7. Dar kartą naudodamos maisto kombainą susmulkiname 16 Oreo sausainių (su visu įdaru). Bet šį kartelį ne iki visiškų trupinių. Paliekame šiek tiek stambesnių gabaliukų. Sausainius įmaišome į kremą.
8. Po to paruoštą kremą sudedame ant pyrago pagrindo. Ir beliko paskutinis akcentas – susmulkiname likusius sausainius pyrago viršui. Kai viskas bus baigta, padedame pyragą į šaldytuvą bei paliekame visai nakčiai. Mėgaujamės!
9. Pastebėjimas: Turėčiau paminėti, kad tai nėra tas pyragas, kurį aš siūlyčiau neštis į svečius. Net geras 30 miunučių pastovėjęs kambario temperatūroje kremas pradeda minkštėti. Todėl reikėtų jį visą laiką laikyti šaldytuve bei išsitraukti tik tada, kai ruošiatės mėgautis. Bet patys svečių tikrai labai greitai sulauksite, jei užsiminsite, kad toks skanėstas laukia Jūsų šaldytuve.:)
10. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyragų receptų rasite: Sūrio pyragai.