Trupininis pyragas su uogiene, dažnai vadinamas "Gardumėlis", yra paprastas, bet itin skanus desertas, kurio pagrindas yra trapi tešla ir mėgstamos uogienės sluoksnis. Pyrago tekstūra – trapi ir traški, o įdaro rūgštumas suteikia puikų skonio balansą. Trupinėliai ant viršaus suteikia papildomą traškumą ir desertui švelnumo.
Pyrago gamyba susideda iš tešlos, kuri yra padalinta į dvi dalis: viena dalis tešlos naudojama pagrindui, o kita dalis – trupiniams, kuriais apibarstomas uogienės sluoksnis. Uogienę galima pasirinkti pagal skonį: aviečių, vyšnių, braškių, serbentų ar bet kuri kita. Rezultatas – nostalgiškas ir skanus pyragas, kuriuo gardu mėgautis su arbata ar kava.
Redaktorės Vaidos komentaras - pyragas sukeliantis sentimentus, dažna mama ar močiutė kepdavo tokio tipo desertą. Paprastas, gardus, greitai paruošiamas ir puikus būdas sunaudoti visas močiutės virtas uogienes :)