Itin gardus ir sveikas datulių pyragas be pridėtinio cukraus, paruoštas su pilno grūdo miltais. Datulės suteiks ne tik saldumo, bet ir karamelinio skonio. Tikrai vertas viso Jūsų dėmesio receptas. Pamėginkite!
1. Pirmiausia į nedidelį puodą dėkite datules, sviestą/aliejų ir užpilkite pienu. Ant silpnos kaitros kaitinkite, kol sviestas ištirpsta. Atidėkite maždaug 15 minučių.
2. Tada sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
Reklama
3. Miltus sumaišykite su soda, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
4. Kiaušinius lengvai išplakite ir sumaišykite su datulių mase.
5. Miltus berkite į datulių masę ir gerai išmaišykite.
6. Tešlą dėkite į sviestu arba aliejumi pateptą formą.
7. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
8. Pyragą šiek tiek atvėsinkite formoje, ištraukite ir padėkite ant grotelių. Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau datulių pyragų receptų rasite: Datulių pyragai.