Sveikas datulių pyragas su pilno grūdo miltais, be pridėtinio cukraus

2023-06-02 Autorius WorldRecipes.lt

Sveikas datulių pyragas su pilno grūdo miltais, be pridėtinio cukraus
Itin gardus ir sveikas datulių pyragas be pridėtinio cukraus, paruoštas su pilno grūdo miltais. Datulės suteiks ne tik saldumo, bet ir karamelinio skonio. Tikrai vertas viso Jūsų dėmesio receptas. Pamėginkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • minkštos datulės: 240 gramų
    • pienas: 220 mililitrų (karvės arba augalinis)
    • pilno grudo miltai: 120 gramų
    • sviestas: 60 gramų (arba kokosų aliejus)
    • kiaušiniai: 2
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į nedidelį puodą dėkite datules, sviestą/aliejų ir užpilkite pienu. Ant silpnos kaitros kaitinkite, kol sviestas ištirpsta. Atidėkite maždaug 15 minučių.
  2. 2. Tada sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Miltus sumaišykite su soda, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
  5. 4. Kiaušinius lengvai išplakite ir sumaišykite su datulių mase.
  6. 5. Miltus berkite į datulių masę ir gerai išmaišykite.
  7. 6. Tešlą dėkite į sviestu arba aliejumi pateptą formą.
  8. 7. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
  9. 8. Pyragą šiek tiek atvėsinkite formoje, ištraukite ir padėkite ant grotelių. Skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau datulių pyragų receptų rasite: Datulių pyragai.
Geriausias šokoladinis pyragas
(9)
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)