Itin gardus ir sveikas datulių pyragas be pridėtinio cukraus, paruoštas su pilno grūdo miltais. Datulės suteiks ne tik saldumo, bet ir karamelinio skonio. Tikrai vertas viso Jūsų dėmesio receptas. Pamėginkite!
Ingredientai
minkštos datulės: 240 gramų
pienas: 220 mililitrų (karvės arba augalinis)
pilno grudo miltai: 120 gramų
sviestas: 60 gramų (arba kokosų aliejus)
kiaušiniai: 2
soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
druska: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į nedidelį puodą dėkite datules, sviestą/aliejų ir užpilkite pienu. Ant silpnos kaitros kaitinkite, kol sviestas ištirpsta. Atidėkite maždaug 15 minučių.
2. Tada sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.
Reklama
3. Miltus sumaišykite su soda, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
4. Kiaušinius lengvai išplakite ir sumaišykite su datulių mase.
5. Miltus berkite į datulių masę ir gerai išmaišykite.
6. Tešlą dėkite į sviestu arba aliejumi pateptą formą.
7. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
8. Pyragą šiek tiek atvėsinkite formoje, ištraukite ir padėkite ant grotelių. Skanaukite!
9. Rekomendacija: Daugiau datulių pyragų receptų rasite: Datulių pyragai.