Obuolių ir slyvų pyragas "Saulės bučinys"

2017-12-13 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių ir slyvų pyragas "Saulės bučinys"
Obuolių ir slyvų pyragas "Saulės bučinys" – tai nuostabus desertas, kuris sujungia sultingų vaisių skonį ir švelnų pyrago minkštumą. Sultingi obuoliai ir slyvos, įkepti į minkštą tešlą, sukuria labai gardų skonio derinį – obuoliai prideda natūralaus saldumo ir gaivumo, o slyvos – švelnios rūgštelės ir sultingumo. Pyragas kepamas iki auksinės plutelės, kuri maloniai traška, o viduje išlieka drėgnas ir purus.

Redakcijos komentaras - patiekite pyragą su mėgstamais ledais ar plakta grietinėle. Taip pat gardu apliejus vaniliniu kremu.

Daugiau receptų su obuoliais galite rasti čia
Daugiau įvairių receptų su vaisiais galite rasti čia

Ingredientai

    Trapiai tešlai:
    • Vanilės ankštys: 1 vnt. (nebūtina)
    • Sviestas: 125 g.
    • Cukraus pudra: 100 g.
    • Druska: žiupsnelis
    • Miltai: 225 g.
    • Citrinos žievelės: nuo 0,5 citrinos
    • Alyvuogių aliejus: 130 ml.
    • Kiaušinių tryniai: 2 vnt.
    • Šaltas pienas: 2 valg. š. (arba vanduo)
    Įdarui:
    • Obuoliai: 8 vnt.
    • Slyvos: 5 vnt.
    • Cukraus sirupas: 0,5 l.
    Sirupui:
    • Cukraus: 1 stikl.
    • Vanduo: 1 valg. š.
    • Citrinos sultys: iš 0,5 citrinos
    Viršaus patepimui:
    • Medus
    • Kiaušiniai: 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje išplakti sviestą, cukrų ir druską. Tuomet suberti miltus, jeigu naudojama - sudėti vanilės sėklas (ankštį perpjauti išilgai ir braukiant peiliu išimti sėklas). Taip pat sudėti citrinos žievelę bei kiaušinių trynius ir tuomet viską minkyti rankomis.
  2. 2. Kai mišinys taps sausas - įpilti šalto pieno arba vandens. Minkyti tol, kol tešla taps vientisa, tačiau neminkyti per ilgai, kad tešla netaptų pernelyg elastinga. Suformuoti kamuolį, jį apibarstyti miltais ir suvyniojus į maistinę plėvelę padėti į šaldytuvą valandai.
  3. Reklama
  4. 3. Įdarui obuolius nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais. Slyvas perpjauti per pusę ir išimti kauliukus.
  5. 4. Išvirti cukraus sirupą ir jį supilti ant vaisių, ir taip palaikyti maždaug 60 minučių.
  6. 5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C. Kepimo formą pabarstyti miltais.
  7. 6. Tešlą padalinti į dvi dalis. Iškočioti vieną dalį tešlos ir ja ištiesti kepimo formą. Vaisius išimti iš sirupo ir išdėlioti ant tešlos.
  8. 7. Kitą dalį tešlos iškočiojame ir ja uždengti išdėliotus vaisius.
  9. 8. Pyrago viršų patepti medaus ir kiaušinio plakiniu. Dėti kepti į orkaitę apie 60min. Iškepus leisti kiek atvėsti ir apibarstyti cukraus pudra.