Labai gardus, lengvas ir purus, moliūgų pyragas tiek su kava, tiek su arbata, tiek su pienu... Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų ir dabar labai dažnai tokį išsikepu. Pamėginkite ir Jūs.
1. Iš pradžių moliūgą sutarkuokite bulvių tarkos pagalba.
2. Jeigu atsiranda sulčių, nupilkite.
Reklama
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite aliejų, moliūgo tarkius, miltus su kepimo milteliais.
4. Tuomet džiovintus vaisius susmulkinkite, apvoliokite miltais (šitaip jie nenusės pyrago apačioje) bei įmaišykite į tešlą.
5. Tada kepimo indą ištepkite riebalais, pabarstykite miltais, suverskite tešlą, išlyginkite ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Man tai užtruko lygiai 35 minutes, bet kepimo laikas priklausys ir nuo turimo orkaitės.
6. Ar jau pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
7. Galite, jeigu norisi, apibarstyti miltiniu cukrumi arba apipilti kokiu citrininiu glajumi. Skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai.