Philadelphia sūrio pyragas su sūdytais riešutais ir karamele

2023-10-20 Autorius WorldRecipes.lt

Philadelphia sūrio pyragas su sūdytais riešutais ir karamele
Itin skanus pyragas, kurį kepiau jau keturis kartus iš eilės... ir dar kartą greitai kepsiu. Taip taip... mano šeima labai mėgsta saldumynus ir nieko čia blogo, jeigu porcijos nedidelės, o gėrimai be cukraus. Pirmą sykį paragavau jį pas savo sesę. Itin ačiū jai už receptą. Rekomenduoju labai ir Jums!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Sūrio pyragui:
    • sutrupinti sausainiai: 1 pakelio (pvz.: "Selga")
    • sūdyti žemės riešutai: 100 gramų
    • šviesiai rudas cukrus: 2 kupinų šaukštų (pagrindui)
    • ištirpintas sviestas: 50 gramų
    • "Philadelphia" sūris: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kukurūzų krakmolas: 1,5 šaukšto
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    Karamelei:
    • cukrus: 150 gramų
    • sviestas: 30 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į 22 x 22 centimetrų dydžio kepimo formą įklojame kepimo popieriaus, o orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet sutrupintus sausainius sumaišome su sviestu, cukrumi bei puse susmulkintų riešutų. Juos sudedame į formą bei prispaudžiame prie dugno mentele.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame maždaug 10 minučių.
  5. 4. Tada sūrį išplakame su cukrumi, vanile, kepimo milteliais ir krakmolu. Masė turi gautis puri.
  6. 5. Sudedame grietinę bei gerai išmaišome. Atsargiai po truputį įmaišome gerai išplaktus kiaušinius. Masę supilame ant atvėsusio pyrago pagrindo. Kepame apie 40-50 minučių. Atvėsiname bei laikome šaldytuve maždaug 3-4 valandas, kol sukietės.
  7. 6. Po to karamelei pasiruošiame puodą bei į jį suberiame apie trečdalį cukraus. Kaitiname maišydami, kol jis pasidarys skystas.
  8. 7. Supilame dar vieną trečdalį cukraus. Vėl jį ištirpiname.
  9. 8. Suberiame visą likusį cukrų. Kai cukrus visas taps skystu, nukeliame nuo ugnies bei įmaišome sviestą. Maža srovele, nuolatos maišydami, supilame grietinėlę. Truputį pakaitiname, gerai išmaišome.
  10. 9. Paskui ant pyrago užpilame karamelę ir apibarstome sūdytais riešutais. Jeigu bus mažiau grietinėlės, karamelė sukietės. Su 100 mililitrų grietinėlės ji yra taki, šiek tiek nuvarvanti.
  11. 10. Supjaustome nedideliais gabaliukais. Skanaujame!
Philadelphia sūrio pyragas su sūdytais riešutais ir karamele