Absento pyragas su pistacijomis ir glazūra

2023-10-31 Autorius WorldRecipes.lt

Absento pyragas su pistacijomis ir glazūra
Mano vyras sužinojęs šio pyrago sudėtį pasakė, kad suvalgęs pyrago prisigėrė. Žinoma tai tik juokelis. :)
 
Mane itin sudomino šis receptas iš D. Leibovitz knygos "Skanus gyvenimas Paryžiuje". Alkoholio tešloje galima sakyti nesijaučia, bet ta glazūra iš absento ir cukraus buvo tikrai atominė - po dviejų gabaliukų pajutau, kad tuoj ir man susisuks galvelė... Kadangi nesu tokių stiprių gėrimų didžiulė gerbėja, vėliau valgiau pyragą tik nusikrapščiusi šakute glazūrą. Šis desertas yra visiškai skirtas tik suaugusiems!!!

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 23-28 centimetrų formai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 175 gramų
    • maltų pistacijų: 55 gramų (galima pakeisti migdolais)
    • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
    • sviesto: 120 gramų
    • kiaušinių: 2
    • pieno: 60 mililitrų
    • cukraus: 200 gramų (+3 valgomųjų šaukštų glazūrai)
    • apelsinų: 1 (reikės tik žievelės)
    • anyžių sėklų: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišykite miltus, maltas pistacijas, kepimo miltelius, druską ir sugrūstas anyžių sėklas.
  2. 2. Kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Sumaišykite pieną su absentu ir apelsino žievelėmis.
  5. 4. Į sviesto masę mikseriu įmaišykite pusę miltų mišinio, supilkite pieną su absentu.
  6. 5. Tuomet ranka įmaišykite likusius miltus.
  7. 6. Kepimo formą ištepkite sviestu, išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje maždaug 45-50 minutes (kol medinis pagaliukas ištraukus bus sausas).
  8. 7. Palikite atvėsti pyragą pusvalandį, po to mediniu smeigtuku subadykite paviršių bent 50 kartų.
  9. 8. Nedideliame indelyje sumaišykite likusį absentą ir cukrų - tik nepermaišome ir stebime, kad cukrus neištirptų. Galite įmaišyti šiek tiek apelsinų žievelių.
  10. 9. Pyragą išimkite iš formos ir sulaistykite pasiruošta glazūra. Skanaukite!