Turėjau savo šaldiklyje labai daug mėlynių, kurias pati rinkau ir galvojau kokį pyragą čia iškepus su jomis. Žinoma, šaldytos uogos nebebūna tokios skanios kaip šviežios, todėl jos idealiai ir tinka pačiuose įvairiuose kepiniuose.
Šį kartą kepiau labai paprastą, kapotos tešlos pyragą su juostelėmis, dar kitaip vadinamą slab pie, su labai daug mėlynių ir šiek tiek braškių. Į įdarą visai nedėjau cukraus, nes norėjau pajausti tikrąjį mėlynių skonį su švelnia rūgštele. Šiek tiek saldumo šiam pyragui priduos braškės. Šį pyragą kepsiu dar tikrai ne vieną kartą, nes jis nerealiai greit pradingo nuo stalo.
Pyrago kepimui naudojau žemą ir didelę kepimo skardą (38×26 centimetrų dydžio).
Beje šiam pyragui, jeigu norisi, galite naudoti ir baltus speltos miltus.