Purus, jogurtinis pyragas su avietėmis su migdolais

2023-09-28 Autorius WorldRecipes.lt

Purus, jogurtinis pyragas su avietėmis su migdolais
Purus, nuostabus ir ištirpstantis burnoje pyragas. Su traškia migdolų plutele ir avietine rūgštele! Nieko, ko būtų galima nemėgti. Kai būna sezonas galima gaminti su braškėmis, kai prasideda kiti sezonai - su avietėmis, arba mėlynėmis. Esu tikra, kad rezultatai bus labai gardūs, nes pati jau esu tai patikrinusi.

Vienas dalykas, kurį pamiršau, tai tiekdama pyragą, jį apibarstyti cukraus pudra. Po to pasitaisiau. :)

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2 (vid. dydžio)
    • cukrus: 1 puodelio
    • avietinis jogurtas: 1 puodelio
    • rapsų arba saulėgrąžų aliejus: 1 puodelio
    • citrinos: 1 (nutarkuotos žievelės)
    • migdolų ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
    • miltai: 2 puodelių
    • avietės: 1 kupino puodelio
    • migdolų riekelės: 50 gramų
    • miltelinis cukrus: pabarstymui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Galite viską daryti žingsnis po žingsnio, pagal taisykles - trynius atskirti nuo baltymų ir t. t., arba galite daryti taip, kaip dariau aš: viską, išskyrus avietes, sudėkite į didelį dubenį bei maždaug 60 sekundžių plakite su elektriniu plaktuvu.
  2. 2. Tuomet įmaišykite uogas, o tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą tortinę.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kepkite maždaug 40 minučių 185 laipsnių temperatūroje.
  5. 4. Po to kai pravėsta nepamirštame apibarstyti milteliniu cukrumi. Labai gardu valgyti dar šiltą. Pasilepinkite!
Purus, jogurtinis pyragas su avietėmis su migdolais