Kokosinis pyragas su kefyru

2019-03-11 Autorius WorldRecipes.lt

Kokosinis pyragas su kefyru
Šis pyragas šeimai taip patiko, kad per kelias savaitės teko kepti net tris kartus.

Ingredientai

    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio 
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 250 gramų (šį kartą dėjau 180 gramų, o likusius 70 gramų dėjau daugiau kokoso)
    • sviestas: 170 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • kefyras: 230 mililitrų
    • kokoso drožlės: 1 puodelio (mano puodelis 200 mililitrų)
    Ant viršaus:
    • citrinos sultys: 5 valgomųjų šaukštų 
    • cukraus pudra: 2 valgomųjų šaukštų
    • kokoso drožlės: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. 2. Kitame dubenyje išplakame sviestą su cukrumi (sviestą ištirpdžiau mikrobangėje), sudedame vieną po kito kiaušinius bei išplakame iki purumo.
  3. 3. Supilame kefyrą, vanilę ir miltus bei gerai išmaišome, po to įmaišome kokoso drožles ir viską gerai permaišome.
  4. 4. Tuomet orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  5. orkaitė įkaitinta iki 180 laipsnių temperatūros
  6. 5. Į kepimo indą įtiesiame popierių, supilame pyragą.
  7. 6. Kepame maždaug 35-40 minučių, gali prireikti ir kiek ilgiau, jeigu jūsų kepimo indas daugiau į aukštį, nei į plotį. Būtinai patikriname mediniu iešmeliu.
  8. 7. Tik iškeptą pyragą aptepame pasiruoštu glaistu iš citrinos sulčių, cukraus pudros ir kokosų (tiesiog šiuos ingredientus sumaišome tarpusavyje).
  9. 8. Viską užpilame ant pyrago bei peilio pagalba ištepame visą paviršių. Leidžiame pyragui atvėsti. Lepinamės!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau kokosinių pyragų receptų rasite: Kokosiniai pyragai.
Uogų cobbler (kobleris) pyragas
(6)