Sveikas moliūgų pyragas be gliuteno

2021-05-26 Autorius WorldRecipes.lt

Sveikas moliūgų pyragas be gliuteno
Kartais nutinka taip, kad atlieka pusė moliūgo ir nebeaišku ką su juo pagaminti, tad kodėl gi neišsikepus skanaus pyrago? Šis pyragas mane labai pradžiugino, nes jame taip pat nėra be gliuteno.

Taigi, aš pyragą kepiau be gliuteno, bet jei Jūs jį toleruojate, avižinius miltus galima pakeisti įprastais kvietiniais - tokiu atveju galima visai nenaudoti tapijokos krakmolo. Kepiniuose gliutenas privalo būti keičiamas kitu tirštikliu, kuris paskatinta tešlos sukibimą, kitu atveju kepiniai gali ir visai nepavykti. Įprastai gliutenas yra keičiamas ksantano derva, bet aš stengiuosi naudoti kitas alternatyvas, tokias kaip kukurūzų krakmolas, tapijokos krakmolas, agar agar, chia sėklos, želatina ar gysločio luobelės.

Tokį aromatingą moliūgų pyragą su šeima kepsime tol, kol tik namuose turėsime moliūgų! Skonis nuostabus, o pats pyragas tinka prie puodelio mėgstamos kavos ar arbatos. :)

Pamiršusiems, kaip pasigaminti moliūgų piurė: Moliūgą padalinkite į keturias dalis ir pašalinkite sėklas. Paguldykite į skardą žieve į viršų, ir dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę kepti maždaug 40 minučių. Iškepus palikite atvėsti, minkštąją dalį išskobkite ir susmulkinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Laikykite sandariame inde šaldytuve iki kelių dienų, bet ne ilgiau.

Ingredientai

    • avižiniai miltai: 250 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • tapijokos krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: 150 gramų
    • kokosų aliejus: 200 mililitrų
    • kiaušiniai: 4
    • moliūgų piurė: 500 mililitrų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    Glaistui:
    • plakamoji grietinėlė: 150 mililitrų
    • maskarponės sūris: 150 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su cinamonu, gvazdikėliais, kepimo milteliais bei druska.
  2. 2. Tada kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, ištirpintu kokosų aliejumi bei vanile. Į pabaigą supilkite moliūgų piurė ir dar kartą gerai išmaišykite.
  3. 3. Miltus supilkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Kepimo formą patepkite kokosų aliejumi, supilkite tešlą ir dėkite pyragą į iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti maždaug 40 minučių.
  5. 5. Grietinėlę, vanilę, klevų sirupą ir maskarponę supilkite į dubenį ir viską gerai išplakite - turi gautis standus kremas.
  6. 6. Iškepusį ir atvėsintą pyragą aptepkite maskarponės glaistu, papuoškite ir patiekite.
  7. 7. Pyragą rekomenduotina laikyti šaldytuve, o prieš patiekiant trumpai palaikyti pastovėti kambario temperatūroje. Skanaus!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai.
Avižinis pyragas su abrikosais ir razinomis
(1)