Pyragas su mėlynėmis ir varške "Mėlynoji naktis"

2023-04-30 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su mėlynėmis ir varške "Mėlynoji naktis"
Tai tiesiog pasaka, o ne varškės pyragas. Įdaras gaunasi minkštas, purus, tiesiog tirpstantis burnoje. Mėlynes, jeigu norisi, galima pakeisti ir kitomis uogomis. Gamindami naudojame ne mažesnę nei 26 centimetrų formą, nes į mažesnę pyragas netilps (kepant pakyla ir pagrindas ir šiek tiek įdaras). Aš tiesiog gaminusi tiek 26, tiek 28 centimetrų apvaliose formose, abiem atvejais gavosi tobulai. Mėginkite ir Jūs jau šiandien! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pagrindui:
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 100 gramų
    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • miltai: 320 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • 9% riebumo varškė: 500 gramų
    • 35-36% riebumo grietinėlė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2 (M arba L dydžio)
    • mėlynės: 200 gramų (tinka ir šaldytos)
    • cukrus: 130 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pagrindas: Kiaušinius su cukrumi ir druska mikseriu išplakite, kol ištirpsta cukrus.
  2. 2. Tada sudėkite minkštą sviestą ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
  3. Reklama
  4. 3. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir užminkykite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
  5. 4. Palaikykite šaldytuve maždaug pusvalandį.
  6. 5. Po to į kepimo formos dugną patieskite kepimo popierių, rankomis paskirstykite tešlą ant dugno ir sienelių (iki viršaus). Dugną subadykite šakute.
  7. 6. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių.
  8. 7. Išimkite, ir jeigu tešla visgi labai pakilo, lengvai paspauskite, kad šiek tiek subliūkštų, ir tilptų įdaras.
  9. 8. Įdaras: Iki purumo išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  10. 9. Tada sudėkite per sietelį pertrintą varškę (aš netryniau, nes pati asmeniškai mėgstu, kai jaučiasi grūdeliai), supilkite grietinėlę ir viską gerai išplakite mikseriu, kol masė šiek tiek sutirštėja.
  11. 10. Tuomet sudėkite mėlynes, ir šaukštu lengvai išmaišykite. Jeigu naudosite šaldytas mėlynes, atšildę nupilkite sultis.
  12. 11. Supilkite įdarą ir kepkite maždaug 35 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusio pyrago vidurys turi šiek tiek judėti.
  13. 12. Iškeptą pyragą pilnai atvėsinkite mažiausiai kelias valandas, kad įdaras sutvirtėtų (geriausia šaldytuve, o idealiausia ir per visą naktį). Skanaukite!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau pyragų su mėlynėmis receptų rasite: Pyragai su mėlynėmis.

Jonita

Toks nuostabus, kad galėčiau tokį valgyti ir kasdien, bet negaliu sau to leisti, nes teks keisti visus rūbus labai greitai. :D
Atsakyti
Kakavinis varškės pyragas "Rusiškas plėšytas"
(2)