Paprastas kefyro pyragas su varške ir uogiene

2024-01-24 Autorius Neringos užrašai

Paprastas kefyro pyragas su varške ir uogiene
Labai gardus pyragas su varške ir uogiene. Patikėkite kefyras šiame recepte yra su priežastimi. Jis padaro stebuklus. O pats pagaminimas itin paprastas. Aš esu didžiulė tokiu kepinių fanatikė, kuriuose yra varškės. Skanavimo metu atrodo, kad šiame pyrage visiškai nieko netrūksta ir viskas gaunasi be galo gerai. Drąsiai galiu pasakyti Jums tik tiek - išmėginkite ir nenusivilsite, o valgydami dar ir pirštelius laižysite! :)

Ingredientai

    • miltai: 430 gramų
    • sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
    • kefyras: 200 mililitrų
    • cukrus: 70 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    Įdarui:
    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • uogienė: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, dėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų.
  2. 2. Tada pilkite kefyrą, dėkite kiaušinio trynį ir išminkykite tešlą.
  3. 3. Dėkite tešlą maždaug 30 minučių į šaldymo kamerą.
  4. 4. Po to daugiau negu pusę tešlos sutarkuokite ant kepimo skardos ir pirštais prispauskite, kad neliktų tarpelio.
  5. 5. Tada pilame varškės paruoštą masę (varškę išmaišykite su cukrumi ir kiaušiniu) ir ant varškės dėkite uogienės, nedaug, kad tik uždengtų arba beveik uždengtų varškę.
  6. 6. Likusią tešlą sutarkuokite ant viršaus.
  7. 7. Patepkite kiaušinio baltymu ir kepkite orkaitėje maždaug 25 minutes (175 laipsnių temperatūroje).
  8. 8. Pjaustykite ir lepinkitės!
Kakavinis varškės pyragas "Rusiškas plėšytas"
(2)
Beatos keptas varškės pyragas su avietėmis
(1)