Šokoladinis vyšnių ir migdolų pyragas

2018-08-25 Autorius Baking Secrets

Šokoladinis vyšnių ir migdolų pyragas
Gaminant buvo naudojama 26 centimetrų skersmens kepimo forma.

Ingredientai

    • cukrus: 140 gramų
    • minkštas sviestas: 140 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • malti migdolai: 140 gramų
    • miltai: 60 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • šviežios arba šaldytos vyšnios: 350 gramų
    • vyšnių likeris arba pienas: 2 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Sviestu patepame bei kepimo popieriumi išklojame kepimo formą.
  2. 2. Tuomet šokoladą ištirpiname ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Paliekame, kad šiek tiek atvėstų.
  3. 3. Tada minkštą sviestą išplakame su cukrumi. Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Į sviesto ir cukraus mišinį dedame po vieną kiaušinio trynį bei kas kartą gerai išplakame. Sudedame visus trynius. Įpilame vanilės, išmaišome. Į tešlą įmaišome pravėsusį šokoladą.
  4. 4. Po to baltymus išplakame iki standumo. Palengva dalimis įmaišome į tešlą. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome atskirame dubenyje. Įsijojame į tešlą. Suberiame maltus migdolus bei viską atsargiai sumaišome. Nepermaišome.
  5. 5. Paskui tešlą supilame į kepimo formą. Ant tešlos sudėliojame vyšnias. Kepame maždaug pusvalandį. Ar jau iškepė, tikriname mediniu iešmeliu. Skanaujame!
Šokoladinis cukinijų pyragas
(13)