Šokoladinis vyšnių pyragas su varške

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis vyšnių pyragas su varške
Tai dar vienas receptas į mano būtinai kartojamųjų sąrašą, toks šokoladinis vyšnių pyragas su varške tiesiog tobulas. Gaminu jau trečią savaitę iš eilės (bent kartą savaitėje). Labai rekomenduoju.

Jei gamindami naudojame paprastą varškę, pertriname ją per sietelį.

Kepimo formos, kurios labiausiai tinka nurodytiems ingredientų kiekiams: 21 centimetrų apvali, arba stačiakampė 18x24 centimetrų dydžio.

Ingredientai

    Tešlai:
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • sviestas: 120 gramų
    • miltai: 130 gramų
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Įdarui:
    • kreminė varškė: 300 gramų
    • vyšnios: 300 gramų (tinka tiek šaldytos, šiek šviežios)
    • cukrus: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1 (mažo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode virš nedidelės ugnies išlydykite sviestą su šokoladu. Palikite atvėsti.
  2. 2. Kiaušinius, cukrų bei druską plaktuvu plakite, kol ištirpsta cukrus (masė padvigubėja).
  3. Reklama
  4. 3. Supilkite šokoladą bei išplakite. Berkite miltus su kepimo milteliais bei nedideliu greičiu gerai išplakite.
  5. 4. Tuomet šaukštu dubenyje ištrinkite varškę, kiaušinius bei cukrų. Masė turi gautis maždaug kremo konsistencijos.
  6. 5. Tada kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite su kepimo popieriumi.
  7. 6. Pilkite trečdalį tešlos, paskirstykite ant viso dugno.
  8. 7. Dėkite pusę varškės masės, vėl mentele paskirstykite per visą plotą.
  9. 8. Ant varškės išdėliokite pusę vyšnių (šaldytas reikia atšildyti).
  10. 9. Po to vėl pilkite tešlą, ant jos – varškę, berkite dar vyšnių, paskutinis sluoksnis turi būti tešla (pyrago viršus). Jei Jums nepavyks gražiai užtepti tešlos ant varškės masės (abi masės gali būti skirtingo tirštumo), nieko tokio, per daug nesijaudinkit, viskas vis tiek puikiai iškeps.
  11. 10. Paskui kepkite 180-190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių (tikrinkite mediniu iešmeliu).
  12. 11. Pyragą būtinai visiškai atvėsinkite.
  13. 12. Atvėsusį apšlakstykite juoduoju šokoladu. Skanaukite!

Kotryna

Tiesiog pasakiško skonio! Nerealiai skanu!
Atsakyti

Jūratė Vainilavičienė

Seilės tįsta, būtinai rytoj kepsiu
Atsakyti
Sūrio pyragas keksiukų formelėse
(1)
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)
Obuolių pyragas su kondensuotu pienu
(27)