Morkų pyragas su brendyje mirkytomis razinomis ir baltojo šokolado kremu

2023-08-20 Autorius WorldRecipes.lt

Morkų pyragas su brendyje mirkytomis razinomis ir baltojo šokolado kremu
Pilnas šio pyrago pavadinimas tikriausiai būtų - morkų pyragas su brendyje mirkytomis razinomis bei baltojo šokolado kremu. Itin įdomi produktų kombinacija bei gardus rezultatas. Niekada labai nesižavėjau morkų pyragais, nes man pačiai jie visad atrodė pernelyg sveikuoliški, kad būtų gardūs. Bet šiame pyragų morkų nepajusite, jos reikalingos tik drėgnai konsistencijai išgauti.

Ingredientai

    • didžiųjų razinų: 200 mililitrų
    • brendžio: 100 mililitrų (arba tamsaus romo)
    • sviesto: 175 gramų
    • rudo cukraus: 200 mililitrų
    • kiaušinių: 3
    • tarkuotų morkų: 350 mililitrų (~10 vnt.)
    • grietinės: 50 mililitrų
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltų: 200 mililitrų
    • kakavos: 2 valgomųjų šaukštų
    • baltojo šokolado: 100 gramų (naudotas "Princo")
    • juodojo šokolado: 100 gramų (naudotas "Karūnos)
    Viršutiniam sluoksniui:
    • baltojo šokolado: 100 gramų
    • sviesto: 30 gramų
    • lydyto sūrelio be priedų: 175 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių razinas maždaug pusdieniui pamerkite į brendį.
  2. 2. Morkas nuskuskite bei smulkiai sutarkuokite. Viename žurnale skaičiau, kad pyragams morkas yra geriausia išspausti naudojant sulčiaspaudę, kad gautume sausus bei itin smulkius tarkius, o sultis tiesiog išgerti. Ir Jūs taip galite padaryti.:)
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi.
  5. 4. Po vieną įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę bei sutarkuotas morkas (jeigu pasitaikys stambių nesutarkuotų gabalų, būtinai juos išimame).
  6. 5. Atskirame inde sumaišykite miltus su kakava bei kepimo milteliais.
  7. 6. Palengva įmaišykite ir miltus į tešlą.
  8. 7. Razinas nusunkite, baltąjį šokoladą sukapokite gabaliukais bei įmaišykite į tešlą.
  9. 8. Juodąjį šokoladą ištirpinkite ant vandens vonelės bei supilame į tešlą.
  10. 9. Po to kepimo formą ištepkite su sviestu bei sukrėskite tešlą.
  11. 10. Kepkite maždaug pusvalandį uždengtą folija iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Paskui foliją nuimkite bei kepkite dar apie 20 minučių.
  12. 11. Iškeptą pyragą visiškai atvėsinkite.
  13. 12. Glaistas: Ant vandens vonelės ištirpinkite baltąjį šokoladą su trupučiu sviesto.
  14. 13. Įmaišykite lydytą sūrelį, aptepkite pyragą bei dar įdėkite į šaldytuvą mažiausiai porai valandų, kad sustingtų. Jeigu niekur neskubate, rekomenduotina palikti pyragą šaldytuve visai nakčiai. Mėgaukitės!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau morkų pyragų receptų rasite: Morkų pyragai.
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
(5)