1. Trupiniai: Į dubenį suberiame miltus, per burokinę tarką įtarkuojame sviestą bei įberiame cukrų. Viską gerai patriname bei pasmulkiname pirštais, kol susidarys trupiniai. Gautus trupinius dedame į šaldytuvą.
2. Tuomet braškes nuplauname, nusausiname, nuskabome kotelius bei perpjauname perpus.
Reklama
3. Tešla: Kambario temperatūros sviestą išplakame mikseriu iki baltumo, purumo, maždaug 3 minutes. Nuolatos plakdamos palaipsniui supilame cukrų, vanilinį cukrų, druską, ir dar viską plakame maždaug 4-5 minutes.
4. Toliau plakdamos po vieną įmušame kiaušinius, ir plakame kol masė taps lengva, puri ir kreminė. Supilame persijotus miltus, kepimo miltelius, bulvių (arba kukurūzų) krakmolą bei viską išplakame.
5. Po to į kepimo formą (30x22 centimetrų dydžio) įtiesiame kepimo popierių, supilame bei tolygiai paskirstome paruoštą tešlą. Ant viršaus paskleidžiame braškių puseles bei užberiame trupinius.
6. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 50-60 minučių. Iškepusį pyragą atvėsiname formoje, paskui išimame iš jos, perkeliame ant grotelių ir atvėsiname visiškai. Lepinamės!
7. Rekomendacija: Daugiau trupininių pyragų receptų rasite: Trupininiai pyragai.