Cinamoninių juostelių pyragas - kepiau jau ne kartą, nes jis tiesiog nerealus!

2019-08-04 Autorius Taip norėjau

Cinamoninių juostelių pyragas - kepiau jau ne kartą, nes jis tiesiog nerealus!
Aš pati šį cinamoninių juostelių pyragą kepiau jau ne kartą (ir kepsiu dar tikrai ne kartą), nes jis tiesiog nerealus, ypač tiems kas mėgsta cinamoną. Man pats gardžiausias kol dar šiltas, su puodeliu pieno arba balinta kava. Problema su juo tik viena - ranka vis tiesiasi ir tiesiasi atsiplėšti aromatingos juostelės (tikra nuodėmė, bet labai to verta!).

Ingredientai

    • miltai: 450 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • šviežios mielės: 25 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas arba margarinas: 60 gramų (naudojau kepinių margariną)
    • pienas: 150 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • kiaušiniai: 2 (didesni)
    Lapelių sutepimui ir subarstymui:
    • tirpintas sviestas: 60 gramų
    • cukrus: iki 200 gramų (aš dedu apie 120 gramų, smaližiai gali dėti daugiau)
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mieles ištrinkite su trupučiu cukraus ir sumaišykite su šiltu pienu.
  2. 2. Į didesnį dubenį išsijokite miltus, berkite druską, likusį cukrų, vanilinį cukrų, pilkite ištirpintą margariną, paplaktus kiaušinius ir pieno mielių mišinį. Viską gerai išminkykite.
  3. 3. Iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele, pradurkite ir padėkite šiltai pakilti.
  4. 4. Po to pakilusią tešlą išverskite ant miltuoto paviršiaus, ir kočiokite maždaug 0,5-1 centimetro storio. Visą iškočiotą tešlą patepkite tirpintu sviestu ir subarstykite cukrumi su cinamonu.
  5. 5. Tada tešlą supjaustykite maždaug 5 centimetrų pločio juostelėmis, juosteles sudėkite po dvi ( vieną ant kitos) ir supjaustykite maždaug 8 centimetrų ilgio gabaliukais.
  6. 6. Pailgą kekso formą išklokite su kepimo popieriumi. Gabaliukus sudėkite vieną ant kito po 6 ar 8 ir guldykite šoneliu į kepimo formą. Šitaip suguldytų lapelių viršų patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi su cinamonu. Padėkite pakilti maždaug 30 minučių.
  7. 7. Paskui dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40-45 minutes. Jeigu viršus pradės svilti, apdenkite kepimo popieriumi arba folija.
  8. 8. Iškepusį pravėsinkite formoje, tuomet atsargiai išimkite ir lepinkitės! Tiesiog plėškite po lapelį, įkvėpkite nuostabaus cinamono kvapo ir skanaukite!;)
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Cinamoninių juostelių pyragas - kepiau jau ne kartą, nes jis tiesiog nerealus!
Cinamoninių juostelių pyragas - kepiau jau ne kartą, nes jis tiesiog nerealus!
Kreminis moliūgų pyragas su sūrelio įdaru
(4)