1. Pirmiausia sausainius smulkiai sutarkuojame arba sumalame ir rankomis pertriname su 100 gramų kambario temperatūros sviesto, kad gautųsi vientisa masė, kurią sudedame į apvalią 23-24 centimetrų dydžio kepimo formą su nuimamais kraštais.
2. Sausainių mase padengiame formos dugną ir padarome maždaug 5-6 centimetrų aukščio bortelius.
Reklama
3. Tuomet moliūgą stambiai supjaustome ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
4. Kepame maždaug pusvalandį iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
5. Iškepusį moliūgą atvėsiname, sutriname blenderiu arba trintuvu. Į moliūgo tyrę įberiame cinamoną ir vanilinį cukrų.
6. Šokoladą su 50 gramų sviesto ištirpiname puode. Atvėsiname.
7. Į indą įdedame varškę, grietinę, įmušame kiaušinius ir išplakame mikseriu.
8. Tada įdedame maskarponės sūrį, suberiame cukrų ir dar kartą viską išplakame.
9. Gautą masę padaliname į tris dalis. Į vieną dalį įdedame moliūgo tyrę ir išmaišome, į kitą dalį sudedame tirpintą šokoladą ir išmaišome.
10. Į kepimo formą, padengtą sausainių mase, pakaitomis sudedame visus tris įdarus. Su mediniu pagaliuku įdarus sumaišome - padarome "marmurinį" raštą.
11. Pyragą kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-60 minučių.
12. Iškepusį pyragą paliekame orkaitėje. Atvėsusį pyragą pastatome į šaldytuvą ir paliekame visai nakčiai.
13. O kitos dienos ryte jau galite lepintis su kavos arba arbatos puodeliu. Skanaus!
14. Rekomendacija: Daugiau sūrio pyragų receptų rasite: Sūrio pyragai.