Varškės pyragas su grietine ir kepinių margarinu

2023-08-17 Autorius WorldRecipes.lt

Varškės pyragas su grietine ir kepinių margarinu
Pastaruoju metu kepiau įvairiausius sūrio pyragus, bet varškinius pyragus taip pat labai mėgstu. Jau ganėtinai senokai išmokau kaip tinkamai elgtis su varškės mase - ją paprasčiausiai sutrinu elektriniu blenderiu iki kreminės konsistencijos. Šis paprastas varškinis pyragas su grietine ir kepinių margarinu,  patsskaniausias kai valgomas atšaldytas šaldytuve. Beje, tešlos turi būti daug - aš nepatikėjau receptu ir gabalą nupjoviau, bet pasigailėjau, nes iškepus pyrago tešla buvo tokia neišpasakytai skani, trapi, neįprasta, kažkas tokio tarp sluoksniuotos ir trapios... Išmėginkite jau šiandien. :)

Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų forma.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 500 gramų
    • kepinių margarino: 200 gramų
    • grietinės: 200 gramų
    • cukraus: 8 valgomųjų šaukštų
    • varškės: 500 gramų
    • druskos: žiupsnelio
    • kiaušinių: 4 (+1 tryninio)
    • vanilinio cukraus: 16 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šaltą margariną sutarkuokite ir sumaišykite su miltais.
  2. 2. Trinkite tarp pirštų, kol gausis biri tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Į trupinius sudėkite grietinę, vieną kiaušinio trynį, du šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos.
  5. 4. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą maždaug 1-2 valandoms.
  6. 5. Varškės įdarui atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  7. 6. Varškę sumaišykite su kiaušinių tryniais, likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir sutrinkite elektriniu blenderiu, kol nebeliks gumuliukų.
  8. 7. Jei mėgstate, galima į varškės kremą įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelių.
  9. 8. Baltymus išplakite iki standžių putų ir palengva įmaišykite į varškės kremą.
  10. 9. Tešlą iškočiokite į ploną blyną, gerokai didesnį, nei kepimo forma.
  11. 10. Įklokite tešlą į formą, gražiai išlenkite bortelius ir supilkite varškės kremą.
  12. 11. Šioje vietoje aš bortus nupjoviau ir iš likusios tešlos padariau juosteles papuošimui. Kitą kartą būtinai sunaudosiu visą tešlą - jos per daug nebus, valgant kaip tik ir norėjosi, kad būtų daugiau...
  13. 12. Kepkite iki 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių.
  14. 13. Pats skaniausias valgyti porą valandų atvėsinus šaldytuve. Skanaus!
Varškės pyragas su grietine ir kepinių margarinu

Aldona

Kaip tik turiu visus reikia ingredientus, būtinai pamėginsiu.
Atsakyti
Tortas "angelo ašara" su persikais
(1)
Pyragas Angelo ašaros
(25)