Kreminis moliūgų pyragas su sūrelio įdaru

2023-11-04 Autorius WorldRecipes.lt

Kreminis moliūgų pyragas su sūrelio įdaru
Turiu pripažinti, kad man šis kreminis moliūgų pyragas yra tikras atradimas. Aš labai mėgstu eksperimentuoti su įvairiausiais pyragais, tačiau dauguma jų manęs nenustebina, nes esu išmėginusi labai daug ir jau turiu labiau savo pamiltus receptus. O šis atvirkščiai - tikrai nustebino ir buvo įtrauktas į mėgstamiausių sąrašus. Dabar šiuo receptu dalinuosi ir su Jumis visais. Esu tikra, kad gaminsite ne vieną kartą. :)

Ingredientai

    • moliūgų tyrės: 450 gramų
    • kreminio sūrelio: 200 gramų
    • augalinio aliejaus: 120 mililitrų
    • kiaušinių: 2 (+1 trynio)
    • cukraus: 200 gramų (+75 gramai pertepimui)
    • miltų: 190 gramų
    • vanilinio cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • sodos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamono, muskato: po 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malto imbiero, kvapiųjų pipirų: po 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltų gvazdikėlių: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius lengvai paplakite šluotele, įmaišykite aliejų bei moliūgų tyrę.
  2. 2. Tada atskirai dubenyje sumaišykite sausus ingredientus - miltus, cukrų bei prieskonius.
  3. Reklama
  4. 3. Įmaišykite miltus į kiaušinių - moliūgų masę.
  5. 4. Tuomet kremui sumaišykite sūrelį su likusiu cukrumi bei kiaušinio tryniu.
  6. 5. Kepimo formą patepkite riebalais.
  7. 6. Supilkite pusę tešlos, paskui paskirstykite kreminį įdarą bei užpilkite likusią tešlą.
  8. 7. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių arba kol iškeps, tai yra įsmeigus medinis iešmelis neapsivels tešla.
  9. 8. Patiekite visiškai atvėsintą. Mėgaukitės!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai.
Meduolinis obuolių pyragas
(1)