Gaunasi labai gardus mielinių bandelių pyragas. Jis trapus ir labai kvepiantis, puikiai tinka prie puodelio mėgstamos kavos ar arbatos. Man asmeniškai labai patinka, kad jį galima valgyti tiesiog plėšant rankomis, po vieną bandelę. ;)
Ingredientai
Tešlai:
miltai: 500 gramų
mielės: 25 gramų
cukrus: 80 gramų
pienas: 125 mililitrų
sviestas: 150 gramų (galima maišyti perpus su margarinu)
druska: žiupsnelio
kiaušiniai: 2
Įdarui:
abrikosų džemas: ~200 gramų (arba obuolių-apelsinų džemas)
cukrus: 100 gramų
malti migdolai: 100 gramų
razinos: 100 gramų
cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
Aptepimui:
lydytas sviestas: 50 gramų
miltinis cukrus
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių miltus išsijokite į didesnį dubenį, suberkite cukrų ir druską, supilkite išplaktus kiaušinius, pašildytą pieną bei jame ištirpintas mieles, išlydytą pravėsintą sviestą. Viską gerai išminkykite, kol gausite malonią, blizgią, prie rankų nelimpančią tešlą.
2. Palikite ją dubenyje, apdenkite rankšluostėliu bei statykite šiltai pakilti.
Reklama
3. Po to pakilusią tešlą numinkykite bei vėl dėkite pakilti. Kai jau pakyla trečią kartą, lengvai numinkykite bei iškočiokite į didelį blyną (~0,5 centimetro storio). Jį ištepkite įdaru bei pabarsčiusios razinomis, susukite voleliu. Įdarui džemą sumaišykite su cukrumi, riešutais bei cinamonu.
4. Volelį aštriu peiliu supjaustykite maždaug 2 centimetrų storio skritulėliais.
5. Tada juos vieną šalia kito sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą, aptepkite lydytu sviestu. Leiskite pakilti maždaug 20 minučių.
6. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 40 minučių. Atvėsinkite.
7. Galiausiai atvėsusį apibarstykite miltiniu cukrumi. Skanaus!
8. Rekomendacija: Daugiau mielinių pyragų receptų rasite: Mieliniai pyragai.