Dangiškas datulių pyragas su riešutais pagal Beatą

2023-06-02 Autorius WorldRecipes.lt

Dangiškas datulių pyragas su riešutais pagal Beatą
Šį datulių pyragą su riešutais kepiau prieš kelias dienas. Turiu pripažinti, kad turiu ganėtinai keistą silpnybę datulėms - jos man asmeniškai tokios skanios, lipnios ir šiek tiek traškios. Kita mano silpnybė yra įvairiausios kulinarinės laidos. Atrodo, kad jas galėčiau žiūrėti ir žiūrėti. Aišku dažniausiai, jos būna tik fone, bet išgirdusi sudominusį receptą, visada susifokusuoju ir stengiuosi viską nugirsi. Taip ir nutiko su šiuo pyragu. Kai tik išgirdau žodį datulės, jau žinojau, kad jį kepsiu. Taip ir padariau. Rezultatas - dangiškas pyragas iš Beatos televizijos laidos. Bus gaminamas dar ne vieną kartą, rekomenduoju tai padaryti ir Jums jau šiandien!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pyragui:
    • džiovintos datulės be kauliukų: 200 gramų
    • soda: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
    • verdantis vanduo: 150 mililitrų
    • kambario temperatūros minkštas sviestas: 150 gramų
    • cukrus: 150 gramų 
    • kiaušiniai: 2 (lengvai suplakti)
    • miltai: 170 gramų
    • apelsinai: 1
    • kapoti graikiniai riešutai: 1 saujos
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Glaistui:
    • sviestas: 40 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruošiame orkaitę ir kepimo formą: Įkaitiname iki 180 laipsnių. Paprastą apvalią kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi, o šonus ištepame sviestu.
  2. 2. Tuomet reikia suminkštinti datules. Datules sudedame į puodą ir užpilame verdančiu vandeniu bei apibarstome soda, nes ji padeda datulėms suminkštėti kur kas greičiau. Viską užviriname ir nuolat maišydami verdame maždaug 5 minutes, kol datulės pasidaro košelės konsistencijos ir sugeria didžiąją dalį vandens.
  3. Reklama
  4. 3. Tada datules atidedame į šalį atvėsti.
  5. 4. Atskirame puode kambario temperatūros sviestą plakame elektriniu plakikliu kol jis pradeda šviesėti.
  6. 5. Tada suberiame cukrų ir plakame tol, kol sviestinis kremas bus balsvos spalvos bei purus.
  7. 6. Po truputį pilame lengvai suplaktus kiaušinius (po šaukštą vienu kartu) ir viską sukame plakikliu iki vientisos masės.
  8. 7. Tada įtarkuojame apelsino žievelę ir dar kartą viską išmaišome.
  9. 8. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais ir suberiame į tešlą. Viską išmaišome, kol tešla tampa vientisa. Neišsigąstame, jeigu darosi sunku maišyti ir tešla atrodo per tiršta - įmaišome datules ir graikinius riešutus - vanduo iš datulių šiek tiek atskies tešlą ir padarys ją truputį violetinės spalvos, bet tąsią ir klampią.
  10. 9. Tešlą sukrečiame į kepimo formą, atsargiai išlyginame paviršių ir kepame orkaitėje maždaug 60 minučių - tik nuolatos prižiūrime, kad pyragas neperkeptų.
  11. 10. Iškeptą išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti bent vienai valandai, nes jeigu glajų pilsite ant dar šilto pyrago - jis tiesiog nutekės.
  12. 11. Glajus: Sudedame sviestą, grietinėlę ir cukrų į puodą ir nuolatos maišydami užviriname. Masę reikia virti maždaug 10 minučių kol gauname balsvą, tirštą ir į kondensuotą pieną panašų glajų. Labai svarbu neleisti jam prisvilti.
  13. 12. Kai glajus jau yra paruoštas, tiesiog užpilame jį ant atvėsusio pyrago ir paskirstykite tolygiai. Jis pradeda stingti iš karto. Kad pyragas atrodytų dar šventiškiau, galite jį apibarstyti kapotais graikiniais riešutais. Skanaus!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau datulių pyragų receptų rasite: Datulių pyragai.

Raimonda

Kažkada jau esu kepusi šį pyragą ir labai patiko. Ačiū, kad priminėt receptą, reiks vėl išsikepti. :)
Atsakyti
Vokiškas varškės pyragas
(4)