Kaimiškas vyšnių pyragas - išmokau gaminti iš močiutės!

2019-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Kaimiškas vyšnių pyragas - išmokau gaminti iš močiutės!
Šis pyragas pagamintas iš visiškai elementarių ingredientų. Pats pyragas gausis kiek rūgštokas, todėl jeigu mėgstate saldžius pyragus, cukraus pudros negailėkite. Pyragui naudojamas vyšnias taipogi galite pabarstyti cukrumi - šitaip bus saldžiau. :)

Ingredientai

    • sviestas: 250 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio (16 gramų)
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 5
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti migdolai: 150 gramų
    • vyšnios be kauliukų: 750 gramų
    • cukraus pudra (pyrago apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į išsuktą sviestą suberiame cukrų, vanilinį cukrų, druską, cinamoną ir įmušame kiaušinius.
  2. 2. Tuomet suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir įmaišome migdolus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada du trečdalius tešlos sukrečiame į sviestu pateptą kepimo formą, išlyginame paviršių.
  5. 4. Ant tešlos paskleidžiame vyšnias, šiek tiek įspaudžiame.
  6. 5. Apdedame vyšnias likusia tešla.
  7. 6. Kepame iki 175-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  8. 7. Atvėsintą pyragą pabarstome cukraus pudra. Lepinamės!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau vyšnių pyragų receptų rasite: Vyšnių pyragai.
Varškės pyragas su vaniliniu padažu
(6)