Ingredientų kiekiai yra pritaikyti 18-20 centimetrų formai.
Ingredientai
Biskvitui:
kiaušiniai: 2
cukrus: 50 gramų
tirpintas sviestas: 40 gramų
krakmolas: 25 gramų
miltai: 25 gramų
kiaušinių tryniai: 1
citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
kakava: 10 gramų
druska: šiek tiek
Sulaistymui:
bananų sultys: 30 mililitrų
Šokoladiniam kremui:
šokoladinis "Nutella" kremas: 125 gramų
juodas šokoladas: 50 gramų
bananai: 1
Varškės kremui:
maskarponės sūris: 140 gramų
35% riebumo grietinėlė: 125 gramų
varškė: 50 gramų
bananai: 0,5
citrinos sultys: šiek tiek
Viršui:
juodas šokoladas: 20 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių biskvitui kiaušinius bei papildomą trynį, cukrų, citrinos žievelę ir druską išplakame iki purios masės. Tada miltus, krakmolą, kakavą sumaišome bei suberiame į kiaušinius. Sviestą taip pat supilame į kiaušinius bei viską gerai išmaišome. Torto formos dugną išklojame su kepimo popieriumi, patepame aliejumi ar sviestu bei supilame tešlą.
2. Tuomet kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, ar jau iškepė, patikriname mediniu pagaliuku. Biksvitą paliekame atvėsti, atvėsusį subadome smeigtuku bei sudrėkiname bananų sultimis.
3. Tada šokoladiniam kremui "Nutellą" bei juodąjį šokoladą pašildome ant garų vonelės, iki vientisos masės. Supjaustome bananą, įdedame į šokolado masę bei viską elektriniu smulkintuvu sumalame į vientisą masę. Torto formos sieneles išklojame su kepimo popieriumi bei supilame šokoladinį kremą ant biskvito. Padedame į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
4. Po to varškės kremui bananą sutriname šakute, įdedame maskarponę, varškę, įlašiname citrinos sulčių bei viską gerai išplakame. Grietinėlę išplakame atskirai bei atsargiai išmaišome į maskarponės - varškės masę. Supilame viską ant šokoladinio sluoksnio bei dedame į šaldytuvą maždaug 2-3 valandoms.
5. Paskui tortui sustingus nuimame formos šonus, kepimo popierių bei ant viršaus užtarkuojame šokoladą. Skanaujam ir lepinamės!