Paprastas rabarbarų pyragas su kefyru, aliejumi ir migdolais

2019-05-20 Autorius WorldRecipes.lt

Paprastas rabarbarų pyragas su kefyru, aliejumi ir migdolais
Šiandien su jumis noriu pasidalinti paprastu ir greitai pagaminamu, bet labai skaniu rabarbarų pyragu su kefyru, aliejumi ir migdolais. Jį paruošti tikrai nėra sudėtinga, o prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio jis tinka tiesiog idealiai. Rabarbarų sezono metu, šis pyragas yra vienas iš pačių mylimiausių ir jį stengiuosi pagaminti bent 2-3 kartus, jei tik suspėju, kol baigiasi rabarbarai. Jeigu tik rabarbarų sezonas stebuklingai prasitęstų, tai tikrai jį gaminčiau bent kartą per mėnesį, nes man jis toks skanus ir niekada nenuvilia. Pamėginkite ir Jūs pasilepinti šiuo geru skoniu, nepamiršdami atsiliepimų palikti komentaruose. :)

Ingredientai

    • kefyras: 200 mililitrų
    • aliejus: dviejų trečdalių stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • cukrus: 1 stiklinės (galite dėti ir daugiau)
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • kiaušiniai: 4
    • kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
    • miltai: 3 stiklinių
    • rabarbarai: 2 storų ilgų kotų (~500-700 gramų)
    • migdolų plokštelės
    • miltinis cukrus (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių rabarbarus nuvalykite bei supjaustykite kubeliais (maždaug 1,5x1,5 centimetro dydžio).
  2. 2. Į dubenį muškite kiaušinius, pilkite cukrų bei vanilinį cukrų. Gerai išplakite.
  3. Reklama
  4. 3. Vis plakdamos po truputį supilkite aliejų bei kefyrą.
  5. 4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei išsijokite į dubenį. Tešlą gerai išmaišykite.
  6. 5. Suberkite rabarbarus, permaišykite.
  7. 6. Viską pilkite į riebalais pateptą bei džiūvėsiais pabarstytą kepimo indą (arba išklotą kepimo popieriumi), išlyginkite ir pabarstykite migdolų plokštelėmis.
  8. 7. Tuomet dėkite kepti į iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 20-30 minučių (priklausomai nuo pyrago aukščiau ir turimos orkaitėje). Kepkite kol gražiai parus, tikrinkite mediniu pagaliuku.
  9. 8. Pravėsusį apibarstykite miltiniu cukrumi. Skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.
Keptas sūrio pyragas su šilauogėmis
(2)