Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu

2022-05-15 Autorius WorldRecipes.lt

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolų miltais ir jogurtu
Šis apverstas pyragas su migdolų miltais ir jogurtu yra itin skanus ir tikrai pats geriausias dalykas, ką įmanoma nuveikti su rabarbarais ir kitus mano mėgintus receptus lenkia šviesmečiais. Tik nepamirštame, kad rabarbarai yra tinkami skinti tik iki Joninių, bet gerai nuskinti gerai laikosi padėti vėsiai.

Aš šį pyragą kepiau 24 centimetrų skersmens stiklinėje formoje, formos kraštus rekomenduoju prieš kepant patepti sviestu.

Ingredientai

    Pyrago viršui:
    • rabarbarai: 300 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • rudas cukrus: 100 gramų
    • apelsino žievelė: iš 0,5 vnt. (nuskusta skustuku)
    • apelsinų sultys: ~50-70 mililitrų (1 mažo apelsino)
    • druska: žiupsnio
    Pyrago pagrindui:
    • kambario temperatūros sviestas: 150 gramų
    • rudas cukrus: 150 gramų
    • migdolų miltai: 150 gramų
    • neriebus jogurtas be priedų: 230 gramų
    • miltai: 170 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kepimo milteliai: 15 gramų
    • apelsinų sultys: ~50-70 mililitrų (1 mažo apelsino; galima ir nepilti, jeigu nemėgstate drėgnų pyragų)
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pyrago viršus: Puodelyje užkaitinkite sviestą su cukrumi, druska, apelsino sultimis ir žievele, kol ima burbuliuoti. Žievelę ištraukite, o sirupą pilkite į formą.
  2. 2. Tuomet nulupkite rabarbarus (labai jaunų galite nelupti), supjaustykite per ilgį, bet labai nesmulkinkite, kad kepant nepavirstų koše. Dėliokite į formoje esantį sirupą.
  3. Reklama
  4. 3. Pyrago pagrindas: Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, muškite kiaušinius ir dar kartą gerai išplakite.
  5. 4. Supilkite jogurtą, apelsino sultis ir dar kartą gerai išmaišykite.
  6. 5. Tada atskirame dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius ir druską. Tuomet juos sumaišykite su prieš tai ruošta drėgna mase, kol nelieka sausų miltų.
  7. 6. Viską pilkite ant rabarbarų į formą.
  8. 7. Pyrago kepimas: Kepkite iki 165 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  9. 8. Po to ištraukite ir leiskite 5 minutes pravėsti.
  10. 9. Tuomet ant formos viršaus dėkite didelę lėkštę arba padėklą ir formą apverskite.
  11. 10. Leiskit pyragui atvėsti, nugaruoti ir susistovėti, idealiausia per visą naktį. Skanaus!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.
Šokoladinis grikių pyragas
(7)
Morkų pyragas su maskarponės kremu
(2)