1. Iš pradžių sviestu ištepame 18 centimetrų skersmens apvalią kepimo formą su nuimamais šonais. Kepimo metu pyragą prireiks įstatyti į vandeniu pripildytą skardą, todėl kepimo formą iš išorės kuo sandariau apvyniojame folijos popieriumi. Aš pati visada apvynioju bent dviem sluoksniais, kad vanduo nepatektų į vidų.
2. Tuomet sutrupintus sausainius sumaišome su lydytu sviestu bei suberiame į kepimo formą. Spaudydamos pirštais suformuojame pyrago pagrindą.
Reklama
3. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Pyrago pagrindą kepame maždaug 10 min. Paskui atvėsiname.
4. Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 170 laipsnių. Dubenyje išmaišome kreminį sūrį su grietine bei cukrumi.
5. Įberiame žiupsnelį druskos, įpilame vanilės ir citrinos sulčių bei dar kartelį išmaišome.
6. Atskirame inde lengvai išplakame kiaušinius, paskui įmaišome juos į kremą. Paruoštą masę supilame į kepimo formą.
7. Tuomet formą įstatome į gilią skardą bei įpilame užvirinto vandens tiek, kad vanduo kepimo formą apsemtų iki pusės.
8. Kepame maždaug 50 minučių - iškepusio sūrio pyrago vidurys neturi būti visiškai tvirtas (pajudinus formą, turi tarsi priminti drebučių konsistenciją).
9. Išimame pyragą iš orkaitės bei paliekame visiškai atvėsti.
10. Paskui išimame pyragą iš formos bei atšaldome bent jau 6 valandas, o idealiausiai palaikome šaldytuve per visą naktį.
11. Pyragą, jeigu norisi, galite aptepti mėgiama uogiene arba pabarstyti sausainių trupiniais. Pasilepinkite!
Rasa
Gaminau, labai puikiai gavosi. Lepinomės su ledais. Ačiū už tobulą receptą.
Atsakyti
Birutė
Kodėl reikia atskirai kepti pagrindą? Ar kepant visą pyragą iškart jis neiškeptų? Ar be vandesns blogai iškeptų?
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Birutė
Atsakyti