Pati skaniausia, drėgna, minkšta, saldi ir itin kvapni bananų duona.
Bananų duonos jau senokai nebuvau išsikepusi. Ankstesnis mano labai pamėgtas receptas -
bananų duona su rikota labai skanus ir geras receptas. Bet šį kartą kepiau pagal kitą receptą ir labai džiaugiuosi, nes jis tiesiog nuostabus. Itin tobulai pavykstanti gardi duonelė, drėgna, minkšta, kvapni, saldi, bet ne per saldi.
Patarimai. Naudojame gerai prinokusius bananus, nes jų skonis daug stipresnis, o dėl minkštų bananų duonelė gaunasi drėgna bei labai minkšta.
Tikriausiai ne vienam, kas seka mano receptus, iškyla klausimas kam yra reikalinga druska kepiniuose. Ji tiesiog privaloma! Kaip ir kiekviename kitame patiekale. Druska sujungia bei paryškina kitų produktų skonį! Tad visada įberiame bent žiupsnelį druskos kažką kepdami. Idealiausiai ją yra įmaišyti į miltus, kad tolygiai pasiskirstytų.
Vanilę taipogi labai dažnai panaudoju savo kepiniuose, praktiškai visuose, kur tik įmanoma. Ji suteikia kvapnumo ir dar nuostabesnio skonio. Nors tai nėra privalomas ingredientas. Jeigu neturite, tiesiog jį praleiskite.
Man pačiai ši duonelė kepė 1 valandą 10 minučių 160 laipsnių elektrinėje orkaitėje su ventiliatoriumi. Nepamirškite, jeigu jūsų elektrinė orkaitė su ventiliatoriumi, visada viską kepame 20 laipsnių žemesnėje temperatūroje nei nurodyta recepte, nebent nurodyta kitaip. Savo receptuose visados nurodau normalios įprastos orkaitės temperatūras.
Aurėja
Atsakyti
as
Atsakyti
Austėja
Atsakyti