Skaniausias šviežių persikų pyragas

2024-03-19 Autorius WorldRecipes.lt

Skaniausias šviežių persikų pyragas
Labai mėgstu persikus (tiek šviežius, tiek konservuotus) įvairiuose kepiniuose, tiek pyraguose, tiek tortuose, tiek šiaip įvairiuose desertuose. Šį kartą pateikiu Jums nuostabaus persikų pyrago receptą, kurie gaminu su šviežiais persikais. 

Beje, mano viena draugė užsukusi ir paragavusi šio pyrago, labai nustebo, kad aš jį gaminu su šviežiais vaisiais. Sakė, kad niekada nepagalvojo, kad yra pyragas su persikais, kuriam naudojami ne konservuoti persikai. Ir sakė, kad pyragas be galo skanus ir tikrai bene tobulas. Suvalgė net tris gabaliukus prie kavos puodelio! O tai jau didžiulis pagyrimas pačiam pyragui. Tad šis receptas tikrai vertas ir Jūsų dėmesio. Mėginkite! ;)

Ingredientai

    • persikai: 4
    • miltai: 100 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • pienas: 180 mililitrų
    • sviestas: 60 gramų
    • rudas cukrus: 2 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais ir druska bei nuolatos maišydamos pamažu supilame pieną.
  2. 2. Tada sviestą išlydome ir sumaišome su miltų mase.
  3. 3. Pyrago tešlą supilame į kepimo formą.
  4. 4. Tuomet persikus supjaustome skiltelėmis, tolygiai sudedame ant tešlos bei apibarstome ruduoju cukrumi.
  5. 5. Pyragą kepame maždaug 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros.
  6. 6. Šį pyragą su persikais galite patiekti ir šaltą, ir karštą su ledais arba plakta grietinėle. Skanaus!
Skaniausias šviežių persikų pyragas
Skaniausias šviežių persikų pyragas
Meduolinis obuolių pyragas
(1)