Senovinis trupininis pyragas su uogiene

2024-05-06 Autorius WorldRecipes.lt

Senovinis trupininis pyragas su uogiene
Kodėl šis trupininis pyragas yra senovinis? Nes jį radau savo močiutės užrašuose, o juose nurodyta, kad receptas nurašytas iš "Šeimininkės vadovas, 1963 metų leidimo". Tad jame ingredientai tikrai paprasti, kuriuos būdavo ne taip sunku gauti anais laikais. Nusprendžiau išmėginti pagaminti - tikrai nenuvylė. Nuostabus pyragas prie kavos ar arbatos puodelio. Pasilepinam!

Gaminant buvo naudojama 32x25 centimetrų dydžio kepimo forma.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 500 gramų
    • miltinis cukrus: 250 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • vanilinis cukrus
    • uogienė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išsukame su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi, sudedame išplaktus kiaušinius ir tarkuotą citrinos žievelę, gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada suminkome vientisą tešlą, jeigu tešlą ant viršaus tarkuosime, pusę jos padedame į šaldymo kamerą bent pusvalandžiui.
  5. 4. Po to kepimo formą padengiame su kepimo popieriumi bei riešuto dydžio gabaliukais išklojame formą, sudedame uogienę (aš šį kartą naudojau juodųjų serbentų) bei užtarkuojame arba uždėliojame gabaliukais trupintą tešlą.
  6. 5. Galiausiai kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
  7. 6. Pjaustome ir mėgaujamės!
Ravani - graikiškas pyragas
(3)
Pyragas su apelsinų džemu ir apelsinine glazūra
(1)