Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais

2023-05-22 Autorius Kviečiu į virtuvę

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais
Tenka pripažinti, kad kiekvienais metais labai laukiu savo rabarbarų derliaus, kad galėčiau ką nors skanaus iš jų pasigaminti. Jau tradiciškai kepu kokį nors vis naują pyragą, pagal naują receptą, taip pat gaminu rabarbarų kompotą ir rabarbarų tyrę-uogienę

Šis apversto rabarbarų pyrago receptas pas mane atsirado tikrai netikėtai, kai su bendradarbe pradėjome kalbėti apie rabarbarus. Ji pasakojo, kad kepa itin skanų  pyragą su rabarbarais ir migdolų miltais. Ir žinoma, aš kaip ir visada - paprašiau recepto.

Po to grįžusi namo supratau, kad tikrai turėjau užsirašiusi šį receptą išmėginimui, nes jau turėjau nužiūrėjusi internete, bet kodėl jo anksčiau nekepiau - atsakyti negaliu. Tikriausiai tik reikėjo išlaukti šių gerų rekomendacijų. O po iškepimo dabar jau galiu drąsiai rekomenduoti ir Jums, nes pyragas tikrai labai skanus.

Tad tikrai labai rekomenduoju, rekomenduoju ir raginu šį pyragą su rabarbarais ir migdolais išsikepti ir jums. Nepasigailėsite, nes jis tikrai fantastiško skonio ir puikiai pavykstantis.

Ingredientų kiekiai yra nurodyti 24 centimetrų skersmens kepimo formai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • rabarbarai: 500 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • gliaudyti migdolai: 50 gramų 
    • rudas cukrus: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 4
    • migdolų miltai: 1,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilės esencija: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Migdolus kelias minutes paskrudinkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje ir stambiai sukapokite.
  3. Reklama
  4. 3. Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, ant jo išdėliokite gabaliukais supjaustytą sviestą.
  5. 4. Kepimo formą su sviestu trumpam dėkite į įkaitintą orkaitę, kad sviestas išsilydytų.
  6. 5. Į kepimo formą ant išsilydžiusio sviesto suberkite kapotus migdolus ir supjaustytus rabarbarus.
  7. 6. Apibarstykite 4 šaukštais rudojo cukraus ir išmaišykite.
  8. 7. Paruoškite pyragui tešlą: Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  9. 8. Kiaušinių trynius gerai išsukite su likusiu ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  10. 9. Į trynių masę suberkite migdolų miltus ir kepimo miltelius. Masę gerai išmaišykite.
  11. 10. Kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos išplakite iki standžių, tvirtų putų. Atsargiai šaukštu įmaišykite į tešlą.
  12. 11. Paruoštą tešlą supilkite ant rabarbarų kepimo formoje.
  13. 12. Pyragą dėkite kepti į įkaitusią iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30-40 minučių.
  14. 13. Iškepusį pyragą trumpam palikite, kad pravėstų.
  15. 14. Pyragą perkelkite į lėkštę apverčiant taip, kad rabarbarai būtų viršuje.
  16. 15. Palikite pyragą, kad pilnai atvėstų (žinoma, jeigu turite tiek kantrybės), pjaustykite ir mėgaukitės!
  17. 16. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.
Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais

Laura

Pats skaniausias kada išmėgintas rabarbarų pyragas vienareikšmiškai. :)
Atsakyti
Citrininis pyragas
(1)
Pyragas su apelsinų džemu ir apelsinine glazūra
(1)
Kreminis rabarbarų pyragas
(4)