Apverstas pyragas su persikais

2023-07-14 Autorius WorldRecipes.lt

Apverstas pyragas su persikais
Tikrai nepameluosiu sakydama, kad tai vienas iš sultingiausių ir visiems seilės sutelkusių pyragų. Paslaptis tame, kad gamindama tikrai nepagailėjau karamelės ir persikų, o rezultatas buvo fantastiškas! Nors nuo gamybos pradžios gali atrodyti, kad pyragas ištižęs ir neiškepęs, bet neišsigąskite, nes viskas taip ir turi būti. 

Šis apverstas persikų pyragas valgomas tiek karštas, tiek šaltas, taip pat idealiai dera su ledais, kava, arbata. Bet jokiu būdu nešlakstykite jo sirupais ar milteliniu cukrumi, nes pyragas išties yra labai saldus, kitaip tariant - tikrų smaližių svajonė. 

Nuostabus vasaros sezono skanumynas, kuris tikrai nenuvilia ir nustebina net ir gurmanus!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 160 gramų
    • vanilės ekstraktas: kelių lašelių
    • kiaušiniai: 2
    • jogurtas: 180 mililitrų (arba kefyras)
    • miltai: 300 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    Viršutiniam sluoksniui:
    • sviestas: 100 gramų
    • miltelinis cukrus: 240 gramų
    • citrinos: 0,5
    • vanilės ekstraktas: kelių lašelių
    • persikai: 6

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Paruošiame viršutinį sluoksnį: Į puodą sudedame sviestą, miltelinį cukrų, vanilės ekstraktą, įtarkuojame citrinos žievelės ir išspaudžiame citrinos sultis. Kaitiname maišydamu, iki užvirs.
  3. Reklama
  4. 3. Tada supilame karamelę į apvalią pyrago kepimo formą ir sudedame skiltelėmis supjaustytus persikus ant karamelės viršaus.
  5. 4. Paruošiame tešlą: Iki purumo išsukame kambario temperatūros sviestą su cukrumi, po vieną įmušame kiaušinius, supilame vanilės ekstraktą ir dar šiek tiek plakame.
  6. 5. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Suberiame į sviesto masę, supilame jogurtą/kefyrą, išmaišome šaukštu ir sukrečiame tešlą ant persikų.
  7. 6. Kepame maždaug 40-45 minutes.
  8. 7. Atvėsiname ir apverčiame į lėkštę. Pjaustome ir skanaujame!
  9. apverstas persikų pyragas
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau pyragų su persikais receptų rasite: Pyragai su persikais.
Apverstas pyragas su persikais
Apverstas pyragas su persikais