Drėgnas šokoladinis pyragas be miltų

2024-10-28 Autorius Karina - prie.puodu

Drėgnas šokoladinis pyragas be miltų
Drėgnas šokoladinis pyragas be miltų yra tikra šokolado mėgėjų svajonė! Kreminė šokolado ir sviesto masė, sumaišyta su švelniai išplaktais baltymais, suteikia pyragui lengvumo ir subtilios tekstūros. Ant viršaus pabarstyta jūros druska pabrėžia šokolado skonį ir suteikia pyragui pikantišką akcentą, kuris puikiai dera prie saldaus, sodraus skonio. Kepkite iki lengvo traškumo viršaus ir išlaikykite švelnų vidų. Patiekite su plakta grietinėle arba šviežiais vaisiais, kad pyragas būtų dar ypatingesnis.

Redaktorės Vaidos komentaras - kepiniai be miltų turi tokią minkštą, purią tekstūrą. Ją gauna iš labai gerai išplaktų kiaušinių baltymų, tad juos reikia išplakti ypatingai gerai ir įmaišyti palengva, lengvais judesiais, kad visas įplaktas oras būtų įmaišytas. Tik tuomet pyragas iškeps tobulai purus. 

Ingredientai

    • Juodasis šokoladas: 250 g
    • Kiaušiniai: 5 vnt.
    • Sviestas: 120 g
    • Rudasis cukrus: 2 valg. š.
    • Kakava: 1 valg. š.
    • Druska: šiek tiek (pabarstymui ant viršaus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sulaužytą šokoladą ištirpinti kartu su sviestu.
  2. 2. Į ištirpintą šokolado masę sudėti kiaušinių trynius (baltymus atidėti į kitą dubenį).
  3. 3. Į tą pačią masę supilti cukrų ir viską gerai išmaišyti.
  4. 4. Baltymus labai gerai išplakti iki standžios masės.
  5. 5. Į išplaktus baltymus sudėti kakavą. Išmaišyti.
  6. 6. Šokolado masę supilti į baltymus ir viską labai gerai išmaišyti.
  7. 7. Pilti masę į kepimo formą, viršų pabarstyti druska.
  8. 8. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje ~25min.
  9. 9. Pjaustyti ir skanauti!
Recepto autorius prie.puodu
Šokoladinis vyšnių ir migdolų pyragas
(5)
Šokoladinė cukinijų duona
(3)