Bananinis braunis su riešutų sviestu ir proteino milteliais

2024-11-04 Autorius sveikai_su_agne

Bananinis braunis su riešutų sviestu ir proteino milteliais
„Bananinis braunis su riešutų sviestu ir proteino milteliais“ – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveikesnio, tačiau vis tiek itin skanaus deserto varianto. Šis braunis išsiskiria ne tik turtingu skoniu, bet ir aukšta maistine verte dėl naudojamų ingredientų. Bananai suteikia natūralų saldumą ir drėgmę, o riešutų sviestas – kreminį tekstūros pojūtį bei sveikųjų riebalų šaltinį. Šis desertas idealiai tinka sportuojantiems ar tiesiog ieškantiems baltymų turtingo užkandžio.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Riešutų sviestas: galite naudoti migdolų, anakardžių arba saulėgrąžų sviestą, jei norite išbandyti kitokį skonį ar netoleruojate tam tikrų riešutų.
  • Agavų sirupas: jei norite natūralesnio saldiklio, jį galima keisti medumi, klevo sirupu ar datulių sirupu. Taip pat galima visiškai jo atsisakyti, jei pageidaujate mažiau saldumo.
  • Proteino milteliai: galima rinktis vanilinį, šokoladinį arba net veganišką proteino variantą, pritaikant pagal mitybos įpročius.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad braunis būtų dar drėgnesnis, iškeptą kepinį rekomenduojama laikyti šaldytuve bent kelias valandas. Tai sustiprins skonį ir suteiks tekstūros vientisumą, o skonis taps intensyvesnis.

Kalorijos

  • Iš viso kalorijų: ~900 kcal
  • Kalorijos porcijoje: ~112 kcal

Ingredientai

    • Bananai: 3 vnt
    • Riešutų sviestas: 150 g
    • Kakavos milteliai: 20 g
    • Agavų sirupas: 20 ml (neprivaloma, priklauso nuo pageidaujamo saldumo)
    • Proteino milteliai: 30 g
    • Riešutai papuošimui: 40 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sudėkite bananus, riešutų sviestą, kakavos miltelius, agavų sirupą ir proteino miltelius į trintuvą.
  2. 2. Sutrinkite visus ingredientus iki vientisos, kreminės masės.
  3. 3. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę.
  4. 4. Užbarstykite riešutais ant viršaus pagal skonį.
  5. 5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 25 minutes.
  6. 6. Išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
  7. 7. Kad braunis būtų dar skanesnis, įdėkite jį į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Tai suteiks papildomo tekstūros vientisumo.
  8. 8. Santrauka: „Bananinis braunis su riešutų sviestu ir proteino milteliais“ yra ne tik skanus desertas, bet ir puikus baltymų bei sveikųjų riebalų šaltinis. Pasirinkdami šį receptą, mėgausitės natūraliu saldumu ir turtinga tekstūra. Šis braunis yra lengvai pritaikomas skirtingiems skoniams ir mitybos įpročiams, todėl galite eksperimentuoti su įvairiomis ingredientų alternatyvomis.
Bananinis braunis su riešutų sviestu ir proteino milteliais
Bananinis braunis su riešutų sviestu ir proteino milteliais
Recepto autorius sveikai_su_agne
Šokoladinė cukinijų duona
(3)
Šokoladinis riešutų ir datulių pyragas
(5)
Šokoladinis vyšnių ir migdolų pyragas
(5)