... be miltų ir be sviesto, pagardintas datulėmis vietoje cukraus. Paskutiniu metu pavasariniai įvairūs vėjai mane neša sveikesnių pyragų link. :)
Į panašaus pobūdžio kepinius visada žiūrėjau kiek skeptiškai. Bet įsitikinau, kad tikrai, šokoladainius galite kepti ir tokius - drėgnus, minkštus, sultingus, saikingai saldžius ir naudingus. Itin smagu, kad skanų pyragą galima iškepti atsisakant įprastų sudėtinių dalių. Nesigailėjau išmėginusi!
Tai yra pusė normos, nei buvo nurodyta originaliame recepte. Aš kepiau mažoje (maždaug 20-22 centimetrų) ir neaukštoje širdies formos kepimo inde. Vis buvo nedrąsu (o gal niekas nenorės jo valgyti?). Bet viskas tvarkoje, suvalgė, ką ten suvalgė, kaip ir dažniausiai, dingo per kelias akimirkas. Tiesa, aš kepiau 180 laipsnių kaitros orkaitėje maždaug 30 minučių, nes kaip minėjau aš sumažinau ingredientus perpus (ingredientus receptus nurodžiau būtent su kiek aš gaminau)
Datules rekomenduoju rinktis kokybiškesnes, tas, kurios dailiau, putliau atrodo, yra minkštesnės ir, žinoma, šiek tiek brangesnės (tikėtina, šviežesnės). Geriausiai atvežtas iš Tuniso ir gražiai supakuotas (tik tokios dažniau būna su kauliukais). Čia aš apie džiovintas. Su šviežiomis būtų idealu... Einame gaminti!