Greitas ir skanus uogų pyragas su grietine

2024-03-08 Autorius WorldRecipes.lt

Greitas ir skanus uogų pyragas su grietine
Pagaminti šį pyragą su uogomis yra itin lengva ir jam reikia mažai darbo. Realaus darbo vos daugiau nei 5 minutės, o daugiau reikės tik palaukti, kol visą darbą atliks orkaitėje ir jį iškeps. O jo aromatas toks, kad labai sunku atsispirti! Švelnus, gardus ir tiesiog ištirpsta burnoje.

Beje, didžiulis pliusas yra tas, kad jam tinka tiek šaldytos, tiek šviežios uogos, tad ne sezono metu galima sunaudoti atsargas iš šaldymo kameros. O sezono metu galima pasirinkti šviežias uogas, kad ir iš savo kiemo. Būtinai pamėginkite! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sviestas: 100 gramų
    • miltai: 250 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • mėgstamos uogos: 250 gramų (šviežios arba šaldytos)
    • kiaušiniai: 2
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje arba vandens garų vonelėje. Supilame jį į dubenį.
  2. 2. Tada į sviestą suderiame cukrų. Pridedame grietinę. Įmušame kiaušinius.
  3. Reklama
  4. 3. Viską išmaišome iki vientisos masės, naudodamos šluotelę arba paprastą šaukštą.
  5. 4. Persijojame miltus bei sudedame į cukraus-sviesto mišinį.
  6. 5. Tuomet suberiame kepimo miltelius bei druską. Viską gerai išmaišome. Štai ir viskas, tešla jau paruošta.
  7. 6. Paruošiame kepimo indą ir sutepame jį aliejumi. Į jį sudedame pusę pasiruoštos tešlos ir tolygiai paskirstome.
  8. 7. Tada tolygiai išdėliojame pasirinktas uogas ant tešlos. Jeigu naudosite šaldytas, jų nereikia atšildyti.
  9. 8. Po to supilame ant uogų likusią tešlą ir išlyginame viską mentele.
  10. 9. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  11. 10. Kepame pyragą maždaug 30-40 minučių. Patikriname, ar pyragas jau iškepęs įkišę medinį pagaliuką, jis turi išlikti sausas.
  12. 11. Iškepusį tortą šiek tiek atvėsiname bei supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
  13. 12. Patiekiame ir lepinamės (labai skanu patiekti su ledais)!

Angela Jat

Dabar pat einu gaminti,tik porciją dvigubinsiu,nes bus daug valgytojų.Tikiuosi,nenusivilsiu
Atsakyti

loreta

atrodo paprastas, bet gal skanu.
Atsakyti

Eglė

Gaminau, tik dėjau maždaug dvigubai daugiau uogų. Gal buvo biški kiek per daug, bet buvo labai skanu. :)
Atsakyti
Greitas ir skanus uogų pyragas su grietine
Šokoladinis - kokosinis pyragas
(36)